Romeinen langs de RijnTerug naar het overzicht

In het Rijksmuseum van Oudheden ontdek je hoe het leven tijdens de Romeinen er uitzag!
De familietentoonstelling Romeinen langs de Rijn in het Rijksmuseum van Oudheden laat je zien hoe het leven van soldaten en families er 2000 jaar geleden uitzag.

Laat je hersens kraken en kijk je ogen uit in de tentoonstelling ‘Romeinen langs de Rijn’. Daar ontdek je samen hoe je een Romein kunt zijn. Je gaat mee op verkenning langs de Romeinse grens, ontdekt er wat jouw Romeinse naam is, en kunt er de taal van Romeinen of een Romeins recept uitproberen.

Zo’n tweeduizend jaar geleden liep de noordelijke grens van het Romeinse rijk, de limes, langs de rivier de Rijn, dwars door ons land. Wie denkt dat daar alleen soldaten leefden, heeft het mis! In de dorpjes bij de grens en in de forten woonden óók hun families, vrouwen en kinderen, handelaren, ambachtslieden en bedienden. In de tentoonstelling kom je al hun verhalen tegen.

Je ziet er meer dan driehonderd archeologische vondsten die zijn opgegraven in  Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland - de provincies langs de Romeinse grens in Nederland. Zo zijn er echte Romeinse zwaarden, helmen, borden met ingekraste soldatennamen en het bronzen diploma van een militair, maar ook damessieraden, godenbeeldjes, speelgoed van hout en babyflesjes.

Voor kinderen is er veel te doen en te ontdekken. In de tentoonstelling zijn allerlei spelletjes verwerkt en er is een doe-boekje vol opdrachten en hersenkrakers. 

Let op: vooraf je kaartjes reserveren is verplicht, klik door naar de website via de roze button. Daar vind je ook nog veel meer informatie!

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Openingstijden te zien t/m 28 februari 2021 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie

Herfstvakantie

De herfst is in aantocht!
Wat er in de herfstvakantie allemaal te doen is in en om Leiden met kinderen zetten we voor je op een rijtje zodat je niks hoeft te missen.

Herfstvakantie uitjes met kinderen