Space ExpoTerug naar het overzicht

Ontdek de wereld van de ruimte en de ruimtevaart bij Space Expo! Je kijkt je ogen uit!
Space Expo is hét ruimtevaartmuseum van Nederland! In de tentoonstelling maak je kennis met de wonderbaarlijke wereld van de ruimte en ruimtevaart. Een universum vol sterren en planeten, zwevende astronauten en satellieten. Kom langs en laat je inspireren door de fascinerende wereld van de ruimte en ruimtevaart.

Pronkstukken
Bij Space Expo kun je veel zien, doen en leren. Van het ontwerpen en bouwen van ruimtemissie op aarde tot de lancering naar de ruimte. Door de jaren heen is de collectie van het museum uitgebreid met prachtige pronkstukken zoals een echte maansteen of het ruimtepak van André Kuipers. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een levensgroot model van het International Space Station (ISS). Space Expo is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin!

Space Train
Kom je naar Space Expo en wil je nog meer ontdekken? Ga op excursie met de Space Train naar ESA ESTEC en ontdek de wereld van de Europese space technologie!

Je moet minimaal 9 jaar oud zijn om mee te kunnen met de Space Train. Bij de toegangscontrole is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID kaart) te laten zien.

De gids neemt je mee in de Space Train naar ESA ESTEC. Onderweg passeer je eerst de ESA ‘douane’ waarna het avontuur kan beginnen. In de gebouwen van ESA ESTEC krijg je onder begeleiding van je gids een uniek inkijkje in de Europese ruimtevaartorganisatie. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Je bezoekt diverse interessante onderdelen van ESTEC, zoals het Erasmus Centre en de E-corridor.

De Space Train rijdt in principe op zaterdag, zondag en in de schoolvakanties op drie verschillende tijdstippen (11:30, 13:30 en 15:00 uur). De dagen en tijden kunnen afwijken (bijvoorbeeld als ESTEC tijdelijk niet toegankelijk is voor publiek). Je kunt één week van tevoren je tickets bestellen.

Kijk voor meer informatie over Space Expo op de website via de roze button.

Space Expo

Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk
Openingstijden Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
In de schoolvakanties ook op maandag geopend. 

Op 5, 24 en 31 december om 15.00 uur gesloten.
Op 25 december en 1 januari gesloten.
Prijs Zie website via roze button voor de meest actuele prijzen Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten