Herfstvakantie MauritshuisTerug naar het overzicht

In de herfstvakantie zijn er leuke activiteiten voor grote en kleine kinderen in het Mauritshuis!
De herfstvakantie in Den Haag staat ieder jaar in het teken van Festival de Betovering. En ook bij het Mauritshuis kan je meedoen met leuke workshops. Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of aan de slag als schilderijendokter. Ook fijn: gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar!

Maurits Muis en Rembrandt (4-6 jr)
Wist jij dat er in museum het Mauritshuis een muis woont? Hij heet Maurits Muis en heeft een spannend avontuur beleefd met de beroemde schilder Rembrandt. Tijdens de het programma bekijk je zijn favoriete schilderijen, lees je samen het prentenboek Maurits Muis & Rembrandt én maak je zelf een schilderij.

Jullie worden begeleid door een museumdocent die alles weet van het museum en Maurits Muis heel goed kent. Natuurlijk maken jullie ook kennis met Maurits Muis die jullie vertelt over de meesterwerken in het museum! Daarna ga je zelf aan de slag in de kunstwerkplaats.

Aan de slag als schilderijendokter (vanaf 7 jr)
Weet jij wat een schilderijendokter (restaurator) doet? Tijdens deze workshop in het Mauritshuis kom je erachter! Schilderijen schoonmaken, onderzoeken en repareren als ze kapot zijn. Heel belangrijk, want de schilderijen in het Mauritshuis zijn vaak al wel 400 jaar oud en hebben veel meegemaakt. De bijzondere tentoonstelling Facelifts & Makeovers vertelt je hier alles over!

Trek daarna een witte jas aan en word zelf een schilderijendokter. Je maakt schilderijen schoon, doet onderzoek en gaat natuurlijk ook met verf aan de slag. Werk jij heel precies als een restaurator of gebruik je toch liever je eigen fantasie als een echte kunstenaar?

Let op: bovenstaande activiteiten moet je vooraf boeken. Klik door via de roze website button!

Doorlopende activiteiten
Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

Klik door via de roze button voor alle informatie over deze workshops!

Mauritshuis

Plein 29
2511 CS Den Haag
Openingstijden Zie website van de tijden van de verschillende activiteiten en workshops Prijs Workshops zijn €7,50 (met Ooievaarspas 50% korting)
Entree voor het Mauritshuis is gratis voor iedereen t/m 18 jaar
Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie!

Herfstvakantie!

Wat is er veel leuks te doen voor het hele gezin deze herfstvakantie in de Leidse regio! We hebben de leukste tips voor je verzameld in een special. Klik door, kies je uitjes(s) en wacht niet te lang met reserveren!

Herfstvakantie uitjes met kinderen