Het VerwonderpaspoortTerug naar het overzicht

Kom je gratis verwonderen over natuur, wetenschap en techniek bij toffe Leidse instellingen!
Het Verwonderpaspoort is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van 4 tot 12 jaar dus. Voor iedere leeftijd zijn er passende activiteiten.

Verdien met je paspoort eilanden voor je Verwonderwereld! Zo maak je die wereld groter en groter. Een eiland krijg je niet zomaar. Je moet het veroveren. Daarvoor doe je eerst een activiteit over natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Kom hiervoor naar één van de aangesloten Leidse instellingen.

Met je Verwonderpaspoort kan je nu al bij heel veel Leidse instellingen terecht: Naturalis, Rijksmuseum Boerhaave, Gemeente Leiden, Technolab, Junior Science Lab, Wetenschapsknooppunt Leiden, Hortus Botanicus Leiden, Sterrewacht Leiden, de Leidse Schooltuinen, Naar Buiten! en Het Bewaarde Land. Nu zijn er al meer dan 65 verschillende activiteiten te kiezen voor verschillende leeftijden. En dat worden er alleen maar meer!Hoe krijg ik een eiland?

Neem je paspoort mee naar de activiteit, want na afloop moet je het scannen bij het Verwondertablet. Dan staat meteen een nieuw eiland voor je klaar. Zodra je thuis inlogt op je Verwonderwereld zie je jouw nieuwe eiland staan en kun je thuis verder aan de slag met nog meer info, filmpjes, proefjes en toffe games!

Is het handig voor school?
JA! Als je een activiteit doet, leer je zeker ook iets voor school. Je ziet eens een echte microscoop of fossiel. Dat is heel anders dan een plaatje. Je leert vragen over dingen te stellen en die te onderzoeken. Dat is spannend en leuk, en vult aan wat je op school te horen krijgt. Zo word je steeds handiger en slimmer.

Dus waar wacht je nog op, kom je verwonderen over natuur, wetenschap en techniek!

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Leiden heeft naast leuke uitjes ook heel veel toffe sportclubs, dansscholen, muziekscholen, ateliers en meer! Wat wordt jouw nieuwe favoriete hobby?

Verwonderpaspoort


Leiden
Openingstijden elke donderdag vanaf 15.00 uur Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten