Grimmige gruwelloop...Terug naar het overzicht

Ontdek Leiden van de 17e eeuw tijdens deze gruwelijk spannende speurtocht... Ook leuk voor partijtjes!

Tijdens deze kinderspeurtocht leer je de gruwelijke praktijken kennen van Leiden in de 17e eeuw. De spannendste manier om Leiden te ontdekken!

Elk 'Grimmige Gruwelloop' pakket bestaat uit vier verschillende boekjes en is bestemd voor vier kinderen of twee ouders en twee kinderen. De boekjes geven de rollen van vier verschillende personages weer. Wanneer deze rollen verdeeld zijn, kan de onvergetelijke tocht door Leiden beginnen.

Neem bijvoorbeeld Marie de Slegte, een bloedige moordenares uit de 17e eeuw, of Cornelis de Groot een strenge en meedogenloze politieman. Zij en de anderen vertellen het verhaal van recht en slecht in Leiden.

Aan de hand van spannende vragen en opdrachten wordt langzamerhand duidelijk dat men het in de 17e eeuw niet zo nauw nam met hoge straffen. Onthoofding, ophanging en verdrinking waren aan de orde van de dag…. Durf je nog mee?

De Grimmige Gruwelloop is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, met begeleiding. De pakketten koop je bij het Visitor Centre Leiden (vlakbij het station).

Tip: op Kidsproof Leiden vind je het meest complete overzicht van leuke kinderactiviteiten in en om Leiden!

 

Visitor Centre Leiden

Stationsweg 41
2312 AT Leiden
Openingstijden Visitor Centre Leiden is geopend op:
  • Maandag t/m vrijdag van 7.00 - 19.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • Zondag van 11.00 tot 15.00 uur
Prijs € 5,70 voor een pakket voor 4 kinderen/volwassenen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

24 x op kamp met en zonder overnachten