icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Maak je eigen game!Terug naar het overzicht

Maak je eigen game tijdens Lyceo CodeLab. Deze zomervakantie op de Schipholweg in Leiden en online.
Kan jij geen genoeg krijgen van jouw favoriete game? En vraag jij je weleens af hoe zo’n game gebouwd wordt? Tijdens CodeLab games maken leer jij, onder intensieve en persoonlijke begeleiding samen met leeftijdsgenoten, alles over programmeren. Ook ga je zelf aan de slag en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig hebt voor het maken van een eigen game.

De programmeertaal waarin je gaat werken is Java. Veel bekende games worden in deze taal ontwikkeld. Denk hierbij aan Flappy Bird, Pacman, Tetris en Pong. Aan het einde van CodeLab speel je je eigen gemaakte game!

CodeLab games maken wordt aangeboden op level 1 en 2 voor kinderen uit groep 7/8.

Tip: Er zijn ook CodeLabs voor kinderen uit klas 1 t/m 3 van de middelbare school, zoals, cybersecurity, websites en games maken.

Uniek! CodeLab junior i.s.m. Universiteit Leiden
In de zomervakantie organiseert Lyceo in samenwerking met de Universiteit Leiden ook twee unieke CodeLabs voor leerlingen uit groep 7 en 8. Uniek! Er wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Hedy, ideaal voor leerlingen die nog geen ervaring hebben. Kijk hier voor alle informatie over CodeLab junior ism Universiteit Leiden.Meld je aan voor een leuke en leerzame activiteit in Leiden op de Schipholweg, bij de Universiteit aan de Niels Bohrweg of vanuit huis met het online CodeLab! Bekijk hier alle data.

Durf jij het aan?
Kom deze zomervakantie achter je eigen pc vandaan en leer van ervaren begeleiders. Maak nieuwe vrienden en ontdek hoe creatief, uitdagend en vooral leuk programmeren is! Klik snel door via de roze button voor meer informatie en om je aan te melden!

Lyceo CodeLab

Schipholweg 66-5
2316XE Leiden
Openingstijden klik door via de roze websitebutton Prijs klik door via de roze websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

ZOMERVAKANTIE!

ZOMERVAKANTIE!

Heerlijk; 6 weken vrij! Tijd voor allemaal leuke, spannende en avontuurlijke kinderuitjes. We hebben er een heleboel voor je verzameld.

Veel plezier!

De leukste zomeruitjes