Lenteknutsels en meer DIY

28 maart 2017
Ooh, wat lekker, het wordt langzaam voorjaar. Ik krijg direct zin om leuke knutsels te gaan maken met de kids, in lente-thema natuurlijk. Dit zijn een paar van mijn favorieten, als je op de links klikt, komt je bij de uitgebreidere beschrijving.
Lenteknutseltips!
Dit schaapje ziet er misschien uit als een ingewikkeld werkje, maar dat valt reuze mee. Met wit vilt, zwarte pijpenragers en een stukje zwart karton, heb je snel een heel leuk resultaat. En het bijtje? Dat is een persoonlijke favoriet. Hij kijkt zo vrolijk. Een wc-rol, pijpenragers en karton is alles wat je nodig hebt!



Leuk om te maken is bijvoorbeeld deze bloem van wattenstaafjes. De steel maak je van een pijpenrager, voor het midden van de bloem gebruik je een stukje vilt. En de blaadjes, juist die maak je van wattenstaafjes.



Is je kind jarig in het voorjaar? Dan is het superleuk te trakteren met de lente in gedachte. Dieren die in de wei staan, horen daar voor mij bij! Deze traktatie past dan ook perfect. Reken maar dat je er hoge ogen mee gooit. Je hebt niet meer nodig dan een cake, groene marsepein, poedersuiker, een zak speelgoeddiertjes en een deegroller.



En met kinderfeestjes kunnen de kids vanaf het voorjaar ook weer heerlijk naar buiten. Echte klassiekers zijn Boomtikkertje en Stand in de mand, kennen jullie die nog?



Wil je op het kinderfeestje een bijzondere snack uitdelen? Probeer dan eens deze snacktulpjes of lieveheersbeestjes. Lekker en gezond! Wel eventjes priegelen, maar dan heb je ook echt iets leuks!



Meer leuke knutsels, receptjes of spelletjes voor het voorjaar bekijken? In onze Do-It-Yourself rubriek vind je er heel veel!BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren