Avontuurlijke speurtochtTerug naar vorige pagina

  • Avontuurlijke speurtocht
  • Avontuurlijke speurtocht
  • Avontuurlijke speurtocht
Kuinderweg 52,8315 PX Luttelgeest
Super leuke avontuurlijke en raadselachtige speurtocht vanaf Camping Craneburcht in Luttelgeest.
Noordoostpolder 75 jaar droog

EEN UNIEKE VONDST…
Na de drooglegging van de Noordoostpolder is er een unieke vondst gedaan. Vlakbij het plaatsje Kuinre zijn de resten gevonden van de burcht van roofridder Henric de Crane. Later zijn ook de resten van een tweede burcht ontdekt.

Het gebied waar deze heer van Kuinre en zijn opvolgers heersten bestrijkt de hele Noordoostpolder dat toen nog Zuiderzee was, met aan de ene kant de eilanden Urk en Emmeloord (tegenwoordig Schokland) en aan de andere kant het havenplaatsje Kuinre.

Restaurant De Wipkip met Camping Craneburcht ligt precies tussen de twee burchten in en is een prima startlocatie voor een uitje met gezinnen met kinderen, vooral de kinderen uit de bovenbouw van de basisschool zijn goed in staat om de speurtocht tot een goed einde te brengen, jongere kinderen kunnen uitstekend helpen bij het zoeken naar de antwoorden van de opdrachten.

Door vanaf het restaurant (waar ook een echt harnas staat) de tocht van ±1½ uur te lopen en de raadselachtige opdrachten uit te voeren kunnen de speurders de unieke historie van de Noordoostpolder rondom de burcht van Henric de Crane herbeleven.

Het stripverhaal is ook verkrijgbaar in boekvorm. Door middel hiervan wordt goed zichtbaar wat deze 'Heren' of beter gezegd 'piraten' allemaal hebben uitgespookt.

Voor meer informatie klik je op de roze websitebutton.

Er staan in onze uitagenda ook altijd super veel tips om je weekend mee te vullen. Of kijk eens op onze kinderwinkelpagina voor de leukste adresjes om te shoppen.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Craneburcht
Kuinderweg 52
8315 PX Luttelgeest

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

zie website

Prijs

zie website
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: