Gewoon held!

6 december 2018
Vanavond gaat hij in première, maar wij mochten afgelopen week al bij de eerste Try-Out voor publiek aanwezig zijn! Lees hier meer over ‘Gewoon Held’.
Ontmoet Future Fist, Aquagirl, Rewind Rover en Brainman. Vier superhelden, een goed team, ieder met eigen krachtige eigenschappen om de maatschappij te redden uit benarde situaties. Maar redden ze dat zelf wel?

Schoolkinderen van drie klassen nemen, samen met mij, opgelaten plaats op de tribune. Spannend, want wij zijn het eerste publiek die de hele voorstelling te zien krijgen. Het wordt stil, het licht gaat uit en de voorstelling begint.

Gewoon Held is een fysieke voorstelling waarin veel gebeurt. Er is zoveel dynamiek dat ik na afloop van de voorstelling ook even bij moest komen van alle reddingsacties, heldenstress en acrobatische sprongen.



De vier superhelden hebben hun hoofdkwartier bovenop een hoog gebouw. Het decor spreekt tot de verbeelding en geeft ons de hele voorstelling de mogelijkheid een kijkje te nemen in het dagelijkse bestaan van deze vier helden. Getroffen door het lot zijn ze gebonden aan hun kwaliteit en zijn ze zonder echt een keus te hebben: held. Want wat doe je als je superkrachten bezit?



'Onze' vier helden hebben hun gewone leven achter zich moeten laten en zijn nu ‘gewoon’ held. Maar als mensen door krijgen dat je een held bent vragen ze veel van je, steeds meer, totdat je het eigenlijk niet meer redt. Welke keus maak je dan, wanneer zeg je stop…. Wanneer kun je niet meer redden?

De kostuums zijn fantastisch, op het lijf geschreven heldenpakken. Theatraal en passend. Er wordt dan ook gespeeld met de magie van theater en deze kostuums.

De vier op elkaar aangewezen vrienden zitten bungelend met hun benen over de rand van ‘hun’ gebouw. De voorstelling is afgelopen.

Omdat het een try out is willen de regisseur en acteurs van Het Laagland natuurlijk graag weten wat de leerlingen van de voorstelling vonden. Er komen mooie samenvattende woorden voorbij: vriendschap, samenwerken, geen keus & tegenslag.



Tijdens de voorstelling volgt er een mooie reflectie op het heldenbestaan, de dagelijkse stress en keuzes waar de helden mee te maken hebben en hoe wij dat in het dagelijkse leven misschien in het klein ook wel zo herkennen.

De voorstelling is absoluut de moeite waard om te gaan kijken. Misschien voel jij je daarna ook wel held. Want wees eerlijk, wie houdt er nu niet van een beetje superkracht!

De voorstelling is de komende periode op veel plekken in Nederland en Belgie te zien! Check de uitagenda voor de speeldata!

Foto's zijn gemaakt door: Joost Milde