22x leuke MEIVAKANTIE tips

19 april 2023
Het is bijna meivakantie. Heb je al plannen gemaakt? Er zijn weer zoveel leuke gezinsactiviteiten in de regio en iets daarbuiten. We hebben alvast wat supertoffe tips voor je verzameld. Nu nog even kiezen! Fijne meivakantie!
22x meivakantie tips in en om Nijmegen

Mad Science in de speeltuin

Begin de vakantie goed en kom zondag 23 april naar speeltuin De Leemkuil! Verwonder je bij de te gekke show van Mad Science, vol coole proefjes en demonstraties. In de middag kunnen kinderen aan de slag bij de funstations.
Leuk en leerzaam uitje



Volop gezinsactiviteiten

Ontdek deze meivakantie de schatten van museum De Bastei, bezoek de interactieve expositie 'De Buurtsuper', ga mee met een wildplukwandeling in de binnenstad of doe een leuke binnen- of buitenspeurtocht. Zoveel te beleven!
Op ontdekkingstocht



Beleef Fort Pannerden

Heb je een echte speurneus thuis? Ga dan naar Fort Pannerden! Samen met je kind ontdek je het fort met Expeditie Pannerden. Of ga lekker buiten speuren met Expeditie Waterlinie. En wat dacht je van een wandeling in de fortgracht?  Nieuwsgierig geworden?



LUX junior in de vakantie

Bij LUX Nijmegen gaan er deze vakantie maar liefst drie nieuwe kinderfilms in première: Superkat Maurice (6+), Onder het Maaiveld Junior (AL) en Leeuwin (6+). Extra activiteiten: schminken, klassieker Minoes én LUX Mini.
Bekijk het filmaanbod



Superstoer uitje


Voor een stoer en actief uitje met je kind moet je bij Planet Awesome zijn! Hier kun je o.a. kiezen uit Lasergamen, Glow in the Dark Golf, bowlen en karten. Op het ruime horecaplein kun je tussendoor chillen met een hapje en drankje.
Reserveer je activiteiten



Ontdek het Vrijheidsmuseum

Maak in het Vrijheidsmuseum met de Kijkwijzer samen een tocht door het museum en kijk je ogen uit. Ook zijn er deze vakantie extra gezinsactiviteiten: Anne Frank middag, Bevrijdingsfestival en spannende fieldtrips. Kom je ook?
Leerzaam uitje



Mismuis (reprise) 6+

Als muis dan misschien mislukt, maar als Mismuis gelukkig geslaagd. In de meivakantie is deze succesvolle voorstelling van Theatergroep Kwatta, met veel poppen, animatie en muziek, voor het laatst te zien! Mis 'm niet!
Bestel gauw je tickets



Workshops in het museum

Het Afrika Museum heeft een tof familieprogramma, gericht op de tentoonstelling 'Helende Kracht'. Van een amulet of wierook maken, capoeira en percussie tot een museumtour en de museumgame 'Stop de tijd'! Mis het niet!
Bekijk het familieprogramma



Attracties en entertainment

Yes, Amusementspark Tivoli is weer open! Naast de vele attracties en speeltoestellen is er in de meivakantie leuk entertainment en is het pretpark dagelijks geopend. Kom en beleef een onvergetelijk dagje uit!
Daar willen we heen



Proeverij zonder zicht

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet? Ontdek het tijdens Kraak en Smaak in muZIEum. In deze proeverij ga je blind voelen, ruiken en proeven. Je kunt dit arrangement boeken zonder of met een donkerbeleving. Nieuwsgierig?
Ja, dit willen wij beleven!



Kinderbevrijdingsfestival

Op 5 mei wordt de vrijheid weer gevierd tijdens dit festival in Lindenberg Cultuurhuis. Naast leuke voorstellingen, zijn er allerlei workshops: van circus tot dans, geluidsmachines en magische tuintjes maken en light painting.
Vieren jullie dit feestje mee?



Kikker is verliefd 3+

Kikker en zijn vriendjes zijn terug in het theater! Op woensdag 3 mei staan ze met een gloednieuwe en spetterende familiemusical in Schouwburg Cuijk. Na afloop van de voorstelling kan je kind met Kikker op de foto! Mis het niet!
Reserveer je tickets



(Zoek)tocht in Orientalis

In Museumpark Orientalis zijn er in de vakantie leuke activiteiten voor de hele familie. Van kindertheater en leren Grieks schrijven tot zelf mosterd maken, Romeinse armbandjes vlechten en speuren met het Pelgrimstasje.
Ontdek wat er te doen is



Familieconcert en workshop

Christiaan Kuyvenhoven speelt een concert voor de hele familie op 23 april in Concertgebouw De Vereeniging tijdens de Piano Biënnale. Voorafgaand aan het concert kunnen kinderen deelnemen aan een leuke workshop componeren.
Bestel je kaartjes



Ambachten op het kasteel

In de meivakantie ontdek je verschillende ambachten op kasteel Hernen: o.a. de was doen, harnashelmen poetsen en een knoop aannaaien. Klusjes gedaan? Ga dan op pad met de pratende lantaarn of doe de leuke buitenspeurtocht.
Activiteiten voor het hele gezin



Smullen op Koningsdag

Maak een extra feestelijke dag van Koningsdag met leuke en lekkere zelfgemaakte oranje lekkernijen. We hebben 17 recepten om samen met je kind te maken voor je op een rijtje gezet. Dat wordt een smakelijk oranjefeestje!
17x oranje recepten



Thema- en speelparken

Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Ze zijn er de hele dag zoet mee: een dagje in een attractie-, thema-, speel- of dierenpark. Zijn jullie er ook gek op?
Welke is jullie favoriet?



Sta samen stil bij vrijheid

Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. Volg de livestream of wees er zelf bij! Ook zijn er speciale podcasts en video's om samen te volgen.
Nationale Kinderherdenking



Net iets verder weg, maar zó leuk!

Oneindig veel speelplezier

Kom deze meivakantie naar BillyBird Park Hemelrijk en geniet van verschillende attracties, binnen- en buitenspeelgebieden. Van 1 t/m 5 mei is de Theaterweek! Een hele week met speciale voorstellingen voor kinderen.
Ontdek BillyBird Park Hemelrijk



Vakantie op GeoFort

Beleef het spannende forteiland deze lente vanaf het water. Na de tocht kun je binnen ook van alles doen. De bunker 'Gebouw E' gaat voor het eerst open en in de GeoExperience ontdek je de aarde. Check ook de Minecraft activiteiten!
Op ontdekking



Op avontuur bij Loevestein

Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet de vesting onder water met het waterspel. Of luister ademloos naar de verhalen van Slot Loevestein, zoals die van Hugo de Groot zijn ontsnapping in een boekenkist.
Ontdek alle activiteiten!



Leuk en leerzaam familie-uitje

Het Nederlands Openluchtmuseum staat dit jaar in het teken van het thema 'Zorg voor elkaar'. Bezoek o.a. de tentoonstelling '(On)beperkt leven met een handicap' en maak een mooie kaart voor een dierbare op het Kindererf!
Bekijk alle activiteiten



Ga je een van deze leuke uitjes samen met je gezin beleven en post je iets op Instagram, tag @kidsproofnijmegen dan!

Fijne vakantie! Lieve groetjes, Esther

Wil je nog meer leuke tips om er opuit te gaan? Kijk even in onze Uitagenda!