icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

5x wandelen met kinderen

15 juni 2020
Wij zijn dol op een fijne (bos)wandeling maken met onze kinderen. Een aantal van die favoriete wandelplekjes hebben we voor je op een rijtje gezet.
Wandelen met kinderen
Met drie boys die heel graag buiten zijn, kunnen we er echt van genieten om samen lekker buiten te vertoeven. We gaan dan ook graag voor een leuke wandeling naar het bos! Regelmatig sluiten we een wandeling dan af met een drankje op het terras bij een gezellige plek in de buurt. We hebben een aantal favoriete plekjes voor een wandeling die we graag met je delen.

Avonturenbos Groesbeek
Ben je dol op spelen in de natuur? Ga dan mee op avontuur in dit mooie speelbos in Groesbeek! Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek ligt in de bosrand bij de wijk Stekkenberg-West in Groesbeek. Je kind kan zich hier heerlijk uitleven in de vrije natuur! Dit avontuurlijke speelbos heeft geen speeltoestellen, maar speelattributen van natuurlijke materialen. Naast het gedeelte waar de kinderen lekker kunnen spelen, kun je hier in het hele bos een leuke wandeling maken.

Heumensoord
Combineer een wandeling in natuurgebied Heumensoord met spelen in de leuke natuurspeeltuin! Op een steenworp afstand van de wijk Brakkenstein ligt ten zuiden van Nijmegen Heumensoord, een natuurgebied vol naaldbos, heide, grasland en loofbos. Kom genieten van natuur dicht bij de stad. Er zijn hier verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook kun je hier hardlopen en mountainbiken!

Heerlijkheid Beek
Wandelen en spelen in de natuur! Dat kan allemaal in dit prachtige gebied in Beek bij Nijmegen! Op de steile heuvelrand tussen Beek en Berg en Dal, ten oosten van Nijmegen, ligt dit prachtige natuurgebied met een grote afwisseling: de Heerlijkheid Beek. De hoogteverschillen zijn bijna on-Nederlands en je voelt je echt een beetje op vakantie hier. Speciaal voor de kinderen is er o.a. een hele leuke kabouterwandelroute.

Overasseltse en Hatertse Vennen
In de Overasseltse en Hatertse Vennen heeft elk jaargetijde zijn eigen kleur en geur. In de herfst overheerst de rode gloed van planten en loof. ‘s Zomers wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. Dennengeur prikkelt de neus. ’s Winters geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs. Maar de glooiende rivierduinen, donkere vennen en heide zijn elk seizoen mooi. Hartstikke leuk om met je kids deze mooie omgeving met de vennen te ontdekken.

Veel wandel- en speelplezier!

Wil je weten waar je in de buurt een drankje op het terras kunt drinken? Check dan hier onze rubriek met leuke restaurantjes en cafeetjes in de buurt.

Groetjes, Esther