icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

CORONA UPDATE - Welke adresjes voor kids zijn weer open?

23 mei 2020
CORONA-UPDATE - Nu de corona-maatregelen wat versoepeld worden, zijn er steeds meer adresjes voor kids in en om Nijmegen die hun deuren weer openen voor leuke uitjes, kinderfeestjes en meer. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet!
Corona update - wat is er weer open?
Wat is open en toegankelijk voor ouders met kinderen? Je herkent de tips op onze site door middel van het roze 'weer open' vlaggetje. We hebben contact met veel partijen op onze website en we willen jullie graag zoveel mogelijk op de hoogte houden van de partijen die open zijn of zeer binnenkort weer open gaan. Kijk voor een overzicht hieronder! (We werken deze info continu bij). Alle onderstaande uitjes volgen de RIVM-richtlijnen.

TIP: check áltijd eerst de website/facebookpagina van het betreffende uitje voordat je ernaar toe gaat! Bij veel uitjes moet je nu vooraf online tickets kopen/reserveren.

Speeltuinen

-Wijkspeeltuinen
-Speeltuin De Blije Dries
-Maïsdoolhof
-Amusementspark Tivoli (per 1 juni open)
-De Leemkuil en Brakkefort (openen 8 juni)

Dierenuitjes


-Harms hoeve
-Kinderboerderij de Goffert (per 2 juni weer open)
-Hof van Kaatje


Musea/kastelen

Op 1 juni gaan de meeste musea in en om Nijmegen weer open: Afrika Museum, Museumpark Orientalis, De Bastei, Velorama, Vrijheidsmuseum en muZIEum. Van 't Lindenhoutmuseum opent op 3 juni. Museum het Valkhof gaat iets later, op 21 juni, open. En Museum Kasteel Wijchen opent op 6 juni. Musea bieden allemaal de mogelijkheid tot online reserveren van kaartjes, want dat is verplicht voor je een museum bezoekt.

Kasteel Hernen opent 27 juni de poorten. Kasteel Doornenburg is vanaf 1 juni weer geopend net als Fort pannerden.

Theaters en bioscopen


Voor de meeste theaters is het seizoen bijna afgelopen en gaan dus nu niet open. Er wordt nu gekeken naar het nieuwe theaterseizoen. Ondertussen kun je nog steeds genieten van theater thuis met onze thuistips die je in de Eropuit rubriek vindt! VUE Nijmegen opent per 1 juni de deuren van hun vernieuwde bioscoop aan Plein 1944. Pathé Nijmegen gaat ook per 1 juni weer open. Ook LUX Nijmegen opent de deuren per 1 juni. Reserveer wel vooraf je kaartjes online!

Kinderfeestjes


Buitenfeestjes kunnen over het algemeen weer doorgaan. Zo kun je bij het Buitencentrum een supercool outdoor feestje boeken! Ook feestjes bij Cervus Buitenbeleving, Bubbelbal, creatieve feestjes bij Bij van Jansen, Twanny's Knutselatelier, Smultaartenshop en Dianes Fashion kunnen weer gevierd worden, natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen.

BinnenuitjesPlanet Awesome opent per 1 juni de deuren van hun gloednieuwe Family Entertainment Center. Je kunt hier e-karten, lasergamen, bowlen en nog veel meer (ook voor kinderfeestjes). Laserloods Nijmegen opent per 3 juni de deuren weer (ook voor kinderfeestjes)! Laserquest Nijmegen gaat ook weer open op 1 juni. Ook Jumpsquare Nijmegen is weer geopend per 5 juni!

Watersporten

Is het lekker weer en wil je lekker het water op? Dan kun je lekker suppen op de Lentse Plas met een supboard van Sup en Surf Nijmegen of huur een bootje of sup bij Bij Ceulemans, Dushi of Watergoed. Deze zijn allemaal weer open voor de bootverhuur.

Zwembaden


De meeste zwembaden in en om Nijmegen zijn open voor zwemlessen, nog niet allemaal voor recreatief zwemmen. Veel strandjes en recreatieplassen zijn ook weer open.


Restaurants


De meeste restaurants gaan per 1 juni weer open met inachtneming van de corona-maatregelen. Ook kun je dan weer op een terrasje zitten.

IJssalons


Het is er heerlijk weer voor. De meeste ijssalons zijn gewoon open, zodat je toch je favoriete ijsje kunt halen. Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals het ijsje niet opeten op het terras, maar ergens anders..

Heb je zelf nog aanvullingen of heb je iets ontdekt dat niet juist is? Mail ons dan, dat vinden we heel fijn! Mailen kan via nijmegen@kidsproof.nl.

Liefs, Esther