De leukste familievoorstellingen in het voorjaar

27 februari 2020
De komende maanden maart, april en mei zijn er weer zoveel leuke theatervoorstellingen die je samen met je kinderen kunt bezoeken! Wij hebben alvast een aantal hele leuke familievoorstellingen in Stadsschouwburg en De Vereeniging  én de Lindenberg voor je in het zonnetje gezet. Drum heel hard mee bij Slagwerk Den Haag en zing mee met de Hippe Gasten, droom weg bij WIRWAR en Peter Pan of steek zelf je handen uit de mouwen bij onze festivals. Je kunt nu al je kaartjes reserveren!

WIRWAR 6+
Laura van Hal/WIRWAR Producties


Een adembenemende circustheatervoorstelling voor de hele familie, vol spectaculaire acrobatiek, risico en humor! Kleine en vrolijke schaduwfiguurtjes komen tevoorschijn en dansen door de nacht. Ga mee op reis naar een wereld waar niemand anders komt.
de Lindenberg, 1 maart



Peuterpret 2+
Tessa Zoutendijk & gast


In deze vrolijke serie nodigt violiste Tessa Zoutendijk iedere keer een andere gast uit. Het kan een tekenaar, een danser of een andere muzikant zijn. Samen verleiden ze de allerkleinsten van 2 tot 4 jaar tot luisteren en meedoen en introduceren ze hen in een wereld vol beeld, dans en geluid.
de Lindenberg, 29 maart en 19 april



Tuinieren met slagwerk 6+
Slagwerk Den Haag

Muziek is overal te horen, te vinden en te maken! Slagwerk Den Haag duikt het achtertuintje in van hun studio. Ze zijn er al heel lang niet meer geweest, maar op het lapje grond lijkt het wel een muzikaal oerwoud. Kom naar dit interactieve muzikale spektakel! Wedden dat je hier met een goed humeur vandaan komt?
De Vereeniging Kleine Zaal, 29 maart



Doe mij een liedje speciaal 6+
Hippe Gasten

Ken je dat? Je kunt niet stoppen met luisteren naar dat ene leuke liedje. Het enige dat je nog wil, is meezingen en dansen. Hoe werkt zoiets? De Hippe Gasten zoeken het voor je uit! In hun unieke theatershow kun jij een liedje bestellen bij de snackbar en er worden zelfs liedjes op maat gemaakt.
de Lindenberg, 5 april



Peter Pan 6+
Theater Terra


Als Peter Pan de slaapkamer van Wendy binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland, wachten er fantastische avonturen op haar. Ze ontmoeten de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Kunnen Wendy en Peter Pan de strijd aangaan met de beruchte Kapitein Haak?
Stadsschouwburg Nijmegen, 13 april 



Buurman en Buurman 4+
Iwan Dam en Casper Gimbrère


Buurman en Buurman hebben het hele jaar hard geklust. Daarom zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. Ze besluiten om een mooi plekje op een camping te reserveren. De tent moet nog even worden opgezet en dan kunnen ze gaan genieten van de rust. Tenminste dat denken ze...
Stadsschouwburg Nijmegen, 2 mei 



Kinderbevrijdingsfestival (3-12 jaar)


Op 5 mei is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Tweede Wereldoorlog. Dat wordt gevierd met een groot Vrijheidsfeest. Op dit festival, speciaal voor kinderen, zijn er verschillende mooie voorstellingen zoals poppentheater Max Verstappen met Baas Boven Baas (5+) en De Stokerij met Oorlog, stel je voor dat het hier is (10+). Daarnaast zijn er leuke doe-activiteiten.
de Lindenberg, 5 mei



Familiefestival KLEURRIJK 2+


Tijdens dit toffe festival kraakt en knispert het van de levende kunst. Samen met je familie en de acteurs uit de theatervoorstellingen maak je kennis met de wereld van kleur en vorm. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos, verkleed je tot vierkant of cirkel en verwonder je bij de voorstellingen!
Stadsschouwburg Nijmegen, 17 mei



Veel plezier bij al deze leuke familievoorstellingen in Stadsschouwburg en De Vereeniging en de Lindenberg!