20x leuke HERFSTVAKANTIE tips in en om Nijmegen

19 oktober 2021
Wat is er in de herfstvakantie weer veel te beleven in en om Nijmegen! Ik heb alvast superleuke herfstuitjes voor je op een rijtje gezet. Nu nog even kiezen samen met de kinderen!
20x herfstvakantie uitjes in en om Nijmegen

Herfstvakantie in het museum

Leer het Afrika Museum kennen met een leuke familierondleiding of kijktour waarin je samen uitdagende opdrachten uitvoert. Ook is er de tentoonstelling ‘Heden van het slavernijverleden’ met de mooie workshop vrijheidsvogel maken. Zoveel te zien en belevenSchemerlicht Festival

Zet je zintuigen op scherp tijdens dit kunstzinnig en innovatief audiovisueel sprookje in Hortus Nijmegen. Een schemerwandeling met onderweg mooie verrassende (licht)kunstinstallaties en magische muzikale composities.
Bestel een gezinsticket! Herfst op Hernen

Op kasteel Hernen dwaal je met de 'pratende' lantaarn door de ridderzaal en de kelders van dit middeleeuwse kasteel. Ook kun je pijl en boogschieten en een leuke buitenspeurtocht doen. Nieuw: VR Game 'De schatkamers van Gelderland'.
Ga samen op avontuur Hutten bouwen

Op 25 oktober kun je in de winkeltuin van Kinderboekwinkel Nijmegen zelf een hut bouwen. Schrijfster Susanne Roos van het Huttenboek staat klaar om kinderen te helpen. Takken, latjes, zaag, hamer en spijkers mogen mee!
Hup, aan de slag!Beleving in het pikkedonker

In het muZIEum is in de herfstvakantie weer van alles te beleven. Natuurlijk de donkerbeleving zelf. Maar vergeet ook het doe-plein niet, waar je een geheime boodschap in braille kan schrijven. Of de lekkere chocoladeproeverij in het donker.
Ervaar het zelfDe Geheime Club 6+

Laten jullie je graag verrassen en zijn jullie gekker op de verrassing dan op de chocolade van een verrassingsei? Dan is deze mooie voorstelling van Lindenberg Cultuurhuis (27 okt.) een aanrader. Boek 'm met bijbehorende workshop!
Reserveer je tickets Happy Halloween

Ga in de herfstvakantie gezellig griezelen in Amusementspark Tivoli! Zo zijn er leuke Halloween activiteiten zoals een Griezeldisco, Spooky spelletjes en meer. TIP: Griezelen & Grillen, de hele middag spelen en daarna tafelgrillen.
Griezelig leuk uitjeCinekid in LUX

Van 23 t/m 31 oktober barst het supertoffe Cinekid Festival weer los! Met de beste kinderfilms, tv-producties, apps en games, toffe workshops en meer. Kom bruisen op het festival en Medialab, live en online op Cinekid Play.
Zo'n bomvol programmaAllYouCanPlay

Op zoek naar een supercool uitje voor de herfstvakantie? Kom onbeperkt LaserQuest, LaserSquash en MysticGolf spelen voor een vaste prijs bij LaserQuest Nijmegen! Hoe gaaf is dat? Wel vooraf even reserveren!
Lees meer over deze actieSpeuren in het museum

Kinderen kunnen in Van 't Lindenhoutmuseum twee speurtochten doen: een bij de vaste collectie en een bij de familietentoonstelling Alleen op de Wereld. Bij deze laatste verkleden kids zich als hun favoriete filmacteur. Zó leuk!
Speurneuzen gezocht We kunnen weer schaatsen!

Zin in een actief indoor uitje met je kids? Ga dan naar Triavium ijsbaan! Met de 3 prachtige ijsbanen, de ringbaan, de funbaan en de ijshockeybaan is er voor ieder wat wils. Daarna lekker opwarmen met warme choco in het schaatscafé!
Sportief op de schaats Halloween blotevoetenpad

Over de tuin van Sfeer van Willems is een vloek uitgesproken. Alle groenten zijn versteend door de heks Pastinaak. Durven jullie over het enge bospad te lopen en zijn jullie niet bang om de toverspreuk te ontfutselen? Kom ook!
30 en 31 oktoberMuseumkidsweek 

Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Ontdek alle activiteiten

Blote konten 4+

Ene, Tweje en Drieje kunnen niet slapen. Liever beleven ze grote avonturen die nooit goed aflopen. Tot het laatste avontuur plotseling een onverwacht einde kent. Een kleurrijk en muzikaal taalspel van Theatergroep Kwatta.
Reserveer je kaartjesVier de herfstvakantie!

Ontdek de geheimen van de Bastei, laat met Kanonnen Karel het kanon bulderen, ontmoet Professor Bombasticus, doe een speurtocht in de Stadswaard of volg een workshop bij de stadsdichter. Er is hier echt zoveel te beleven voor jong en oud.
Herfstuitje voor het hele gezinNatuurwerkdag: Doe mee!

Leuke tip om te onthouden! Samen met het gezin, vriendjes óf zelfs de hele klas aan de slag in de natuur; fruitbomen snoeien, bomen planten, takkenril maken, wilgen knotten... zoek een leuk klusje bij jou in de buurt en doe mee! Leuk én goed voor de natuur.
Waar gaan jullie aan de slag?

Iets verder weg, maar zó leuk!

Ambachtenroute

Deze interactieve route in het Nederlands Openluchtmuseum brengt je langs twaalf bijzondere plekken. En hoe leuk, kinderen kunnen zelf een papiermolentje of weefgetouw maken, een hennaband tekenen en veel meer!
Ontdek de ambachten!Spannend forteiland GeoFort

Ga met het hele gezin op expeditie bij dit interactieve museum! Reis naar de kern van de aarde en raak gedesoriënteerd in de ondergrondse tunnel. Extra deze vakantie: Minecraft workshops en een kidscollege over klimaatverandering.
Ontdek hetDuik in de geschiedenis!

In de herfstvakantie zijn er in het Marechausseemuseum allerlei activiteiten die passen bij de Maand van de Geschiedenis. Speel samen het spel Sprong van vrijheid, maak een parachute voor een speelgoedsoldaat en meer!
Daar wil ik heen24x culturele uitjes in NL

In vogelvlucht over Nederland vliegen, oog in oog staan met dino's of lasergamen in een Battle-zone. Tijd voor actie deze (herfst)vakantie! Wij hebben 24 actieve, culturele uitjes voor je verzameld. Welke is jullie favoriet?
Nog even kiezen


Fijne herfstvakantie samen!

Liefs, Esther