• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De mensen achter drie leuke Kidsproof plekjes

5 april 2023
In Nijmegen zijn zoveel toffe Kidsproof plekjes om lekker met je kinderen een dagje buiten te vertoeven. Van leuke buitenspeeltuinen tot kinderboerderijen! We gingen in gesprek met de medewerkers van speeltuin De Leemkuil, speeltuin Brakkefort en kinderboerderij 't Boerke. Zij zetten hun toffe locaties in het zonnetje! Lees je mee?
Interview medewerkers drie Kidsproof plekjes

Speeltuin de Leemkuil


Ilse Berns - Fotograaf: Bert Beelen

-Wat maakt het zo leuk om te werken op de Leemkuil/Brakkefort? Wat ik zo leuk vind aan het werken bij de speeltuin is de puurheid van de kinderen. Ze zeggen alles wat ze denken en er komen dan ook vaak grappige uitspraken voorbij. Het is leuk om te zien hoe de kinderen zich vermaken en zo vrolijk worden van onze speeltuinen. Door al deze vrolijke gezichtjes kan je eigenlijk niet anders dan genieten van je werkdag.

-Hoe lang werk je hier al? Aankomende zomer werk ik hier al weer 5 jaar!-Wat vind jij het leukste stukje van de speeltuin? Een favoriet stukje in de speeltuin heb ik niet. Het leuke aan de speeltuin vind ik dat er voor iedereen wat is. Of je nou met een paar zandkorrels wilt spelen, juist van avontuur houd en door het hele fort wilt klimmen, wilt racen op de skelters of lekker wilt spetteren op de waterspeelplaats , het kan allemaal. Het complete plaatje, dat er veel afwisseling is en jong en oud zich kan vermaken, dat vind ik het leukste aan de speeltuin.-Wat merk je dat de kinderen het leukste vinden? Het treintje in de Leemkuil is heel erg populair. Het leuke hieraan is dat we een rondje rijden om de hele speeltuin. Onderweg hoor je dat de kinderen hierdoor nieuwe speeltoestellen ontdekken die ze eerder niet hadden gezien. De skelters zijn ook wel echt een hot item. Wat ze hier zo leuk aan vinden is dat ze onderling wedstrijdjes kunnen houden. En niet te vergeten, met het lekkere weer vinden de kinderen het heerlijk om op onze waterspeelplaats te spelen, wanneer de ouders lekker in de schaduw zitten onder de bomen!

Speeltuin Brakkefort


Nienke Visser 

-Wat maakt het zo leuk om te werken op Brakkefort? Brakkefort is een gezellige, overzichtelijke speeltuin, waarbij we veel persoonlijk contact hebben met onze bezoekers. Samen met hele leuke collega’s proberen we er elke dag voor te zorgen dat de ouders en kinderen weer een topdag hebben. Ik kan er dan ook echt van genieten als ik al die lachende kinderen in de speeltuin zie.-Hoe lang werk je hier al? Ik ben begonnen in 2012 als horecamedewerker en ik werk sinds 2018 als beheerder op Brakkefort en de Leemkuil.
-Wat vind je het leukste stukje van de speeltuin? Er valt zoveel leuks te beleven in de speeltuin. Bij mooi weer is het natuurlijk fantastisch om al die kinderen lekker te zien spelen in het zwembad. Al is dat best jaloersmakend als je zelf aan het werk bent. Maar ook als bijvoorbeeld de familieschommel helemaal vol zit of als de kinderen hele avonturen beleven in het fort is dat een geweldig aanzicht.

-Wat merk je dat de kinderen het leukste vinden? Onze scooterbaan blijft razend populair, maar ook op de airtrampoline en gewone trampoline zijn vrijwel altijd kinderen te vinden.

Kinderboerderij ‘t BoerkeMike Volman

-Wat maakt het zo leuk om te werken op Kinderboerderij 't Boerke? Ik vind het leuk dat het zo afwisselend is; er is altijd iets te doen, of dat nou iets is met de dieren, groen onderhoud of kleine reparaties, werk is er altijd en vervelen doe ik mij nooit. Ook vind ik de combinatie mens en dier heel leuk. Het maakt mij blij als ik bezoekers (jong en oud ) zie genieten van de wroetende varkens, fluitende vogels of kraaiende hanen.
-Hoe lang werk je hier al? Ik werk al 11 jaar op de kinderboerderijen waarvan ik de laatste 4 jaar beheerder ben van kinderboerderij 't Boerke.- Wat vind jij het leukste van de boerderij? Het gebouw zelf is een prachtig mooi, oud pand en is zelfs monumentaal. Wij hebben ontzettend veel verschillende soorten dieren en rassen, wij hebben als thema op de boerderij : zeldzame Nederlandse huisdierrassen en hier hebben wij dan ook veel verschillende rassen van. Maar het leukste is dat de boerderij een ontmoetingsplek is voor buurt bewoners en het is een plek om mensen kennis te laten maken met verschillende dieren en hier de juiste voorlichting over te geven.-Wat merk je dat de kinderen het leukste vinden? Kinderen vinden het erg leuk als ze onze grote bonte bentheimer varkens zien wroeten. Ze zien er heel imposant en gevaarlijk uit. Maar als ze mij dan zien knuffelen met de varkens dan vinden ze dat heel bijzonder. Ook zijn de kinderen veel in ons knuffelhok met konijnen te vinden of op de wei bij de geiten en schapen, hier merken ze vaak hoe rustiger ze met de dieren omgaan hoe beter ze te aaien zijn. Verder is het speelpleintje met zandbak, glijbaan en fietsjes/tractors erg populair. -Heb je een leuke anekdote van een gebeurtenis in de kinderboerderij waarbij je het plezier van de bezoekers zag? Als ik de kindjes laat helpen met het eieren rapen bij de kippen worden ze altijd heel blij. Laatst was er een kindje en zij was helemaal verbaasd dat de eieren uit de “kont” van de kip kwam en ik zag aan haar gezicht dat ze niet zeker wist wat ze hier nou van moest vinden. ook worden er vaak angsten overwonnen op de kinderboerderij.

Zo was er een jongetje dat doodsbang was voor geiten en het harde gemekker, maar nadat ik samen met hem ons oudste en rustigste geitje had geaaid was de angst helemaal weg. Ook zijn er vaak oudere bezoekers die op de boerderij komen en verhalen van vroeger vertellen, toen zij zelf op een boerderij woonden en zelf de dieren verzorgden.Gemeente Nijmegen heeft nog meer toffe Kidsproof locaties zoals Kinderboerderij Kobus en Kinderboederij Lindenholt.

Veel speelplezier voor de kinderen op deze leuke plekjes gewenst! En terwijl de kinderen lekker spelen, geniet je als ouder vast een zeker lekker mee!