Kidsproof blogTerug

Intocht Sinterklaas in Nijmegen en regio

29 oktober
Nog een aantal weken en dan is het weer zover...16 november komt Sinterklaas aan in Nederland! En natuurlijk zal hij ook met zijn Pieten in Nijmegen en regio een bezoekje brengen. Wij hebben een aantal leuke intochten voor je op een rijtje gezet! Wij verheugen ons al op hun komst!
Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan! Zijn jullie er al klaar voor? 16 november komt Sinterklaas aan in Nederland. Ook in en om Nijmegen maakt de Sint een toer met zijn pieten om alle kinderen te begroeten en handjes te geven. Check hieronder een overzicht met leuke intochten in onze regio!

Nijmegen Centrum
Op 16 november om 13.00uur meert de boot aan bij de steiger van de Pannenkoekenboot waar De Sint samen en zijn Pieten voet aan wal zetten op de nieuwe Waalkade. (Het voorprogramma start waarschijnlijk al 12.30u). Ze worden welkom geheten door Burgemeester Bruls. Na een kort programma door Praatjespiet op het evenemententerrein ter hoogte van het casino aan de Waalkade, zal Sint op zijn schimmel Amerigo en met de Pieten een rondrit door het centrum van Nijmegen maken.

Nijmegen Lindenholt
Sinterklaas en zijn gevolg komt op zondag 17 november traditiegetrouw naar Lindenholt. Vanaf 10.00 uur gaat de Sint met de pieten rond in de Kampwijken en vanaf 12.30 uur naar de Acker- en Broekwijken, een leuke tocht door de wijk! Daarna zijn er twee sinterklaasvoorstellingen in het Mondial College om 14.00 en 15.00 uur.

Lent

Op zaterdag 16 november komen Sint en zijn pieten om 14.00 uur aan bij de Spiegelwaal in Lent. Kom je Sint ook een handje geven nadat hij met de boot is aangekomen? Na de intocht is er een spetterend sinterklaasfeest in de Ster.

Wijchen
En wil je naar de intocht in Wijchen gaan kijken op zondag 17 november? Zorg dan dat je om 13.00 uur bij het kasteel in Wijchen bent. In het kasteel heeft de Sint lekker de nacht doorgebracht en is er een intocht door het centrum (13.30 uur). Van 13.45 - 16.00 uur is er een pietendisco in Sterrenbosch en 15.00 - 16.00 uur meet & greet Sint in het kasteel.

Beuningen
Sint en zijn pieten brengen op zaterdag 16 november ook een bezoekje aan de kinderen in Beuningen. Kom vanaf 14.00 uur naar het Julianaplein. Het belooft weer een feestelijke middag te worden. Na de intocht is er een Sinterklaas Kinder Theater Show met Koen Logtens Theaterschool in de Lèghe Polder.

Malden
Op zondag 17 november komen Sint en zijn Pieten om 13.45 uur aan met de boot bij het Stenen Hoofd aan het kanaal in Malden. Daarna is er om 14.30 uur ontvangst met veel muziek in de R.K. kerk van Malden.

Bemmel
Op zaterdag 23 november zal Sinterklaas alle kinderen in Bemmel blij maken met zijn bezoek. Er komen vast en zeker weer genoeg pieten mee. De intocht start om 13.30 uur op de Markt. Het feest duurt t/m 15.30 uur.

Ewijk
Op zondag 17 november komt Sinterklaas aan in Ewijk in MFA 't Hart. Kom gezellig spelen, zingen en dansen met Sint en Pieten! Het programma is van 14.15 - 15.45 uur.

Overasselt
Sinterklaas en zijn Pieten komen op zondag 17 november op de Maas bij de tempel in Overasselt aan. Tijdstip afhankelijk van de wind en stroming in de maas zal rond 15.00 uur zijn. Van de tempel gaat de Sint met paard en zijn Pieten begeleid door muziek naar het verenigingsgebouw. De Sint wordt hier welkom geheten door de burgemeester van de gemeente Heumen.

Oosterhout (gld)
Op zondag 17 november is er een gezellige sintintocht in Oosterhout. Vanaf 14.00 uur kun je naar de Sint Leonardus Kerk en van daaruit volgt het programma in Dorpshuis de Schakel.

Valburg
Op woensdag 20 november komt Sinterklaas om 14.00 uur aan bij het Wapen van Valburg. Op 30 november is er een pietenlunch met Valburgse pieten in de bediening.

Houd ook de Kidsproof Uitagenda in de gaten voor meer informatie over intochten in Nijmegen en omgeving! Je vindt daar ook alle leuke sinterklaasactiviteiten in de regio!

Mocht je zelf een tip hebben voor een leuke intocht of andere sinterklaasactiviteit, mail ons dan! Dan kunnen we deze ook opnemen in dit overzicht!

Veel sinterklaasplezier!
Groetjes, Esther