Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken

17 januari 2022
Van 26 januari t/m 5 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Bij de Bibliotheek Gelderland Zuid hebben ze weer een onwijs leuk programma gemaakt. We hebben de leukste activiteiten voor jullie op een rijtje gezet. Veel (voor)leesplezier!
Nationale Voorleesdagen 2022 Bibliotheek Gelderland Zuid
Voorlezen is altijd een gezellig relaxmomentje tussen ouder en kind én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen.

Prentenboek van het Jaar

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het 'Prentenboek van het Jaar' centraal. Dit jaar is dat het boek 'Maar eerst ving ik een monster' van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het verhaal gaat over een jongetje dat eerst nog heel veel monsters wil vangen voordat hij gaat slapen. Het prentenboek is een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen.

Prentenboeken Top 10 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er bij de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid extra vaak voorgelezen. Centraal staan de boeken uit de Prentenboeken Top 10.

Leuke jeugdactiviteiten

Naast de extra voorleessessies, zijn er tijdens de Nationale Voorleesdagen ook vrolijke jeugdvoorstellingen gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2022 'Maar eerst ving ik een monster'. En wat dacht je van prentenboekyoga, voorlezen in 26 talen en meer? Bekijk het programma!

Haal de Nationale Voorleesdagen in huis! 

Ook thuis kun je meedoen aan de Nationale Voorleesdagen! Kleine speurders kunnen thuis aan de slag met een zoekplaat van Vos en zijn vriendjes. De zoekplaat is gebaseerd op het boek 'Vos gaat een stukje rijden' van Susanna Strasser en geïllustreerd door Jelko Arts. De plaat is gratis op te halen bij de bibliotheek of gebruik de download.

Word ook lid! 

Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een leuke voorleesknuffel van Monster mee naar huis! Een jeugdlidmaatschap is tot 18 jaar helemaal gratis. Hoe tof is dat! Kinderen die online lid worden, kunnen het monsterpoppetje in de bieb ophalen. Als ze lid worden in de vestiging zelf, krijgen ze het poppetje meteen mee.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de biebs op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid. Naar de website