icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Nationale Voorleesdagen: 'Moppereend' in de bieb!

8 januari 2020
Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari staat het prentenboek ‘Moppereend’ centraal in de bibliotheek. Peuters en kleuters kunnen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kijken naar vrolijke voorstellingen over deze mopperige eend. Natuurlijk wordt er ook extra vaak voorgelezen. Zeker zijn van een plaatsje bij de voorstellingen? Koop vooraf kaartjes voor jou en je kind(eren).
Voorlezen is altijd een fijn relaxmomentje tussen ouder en kind én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht voor voorlezen. Met leuke activiteiten in bibliotheken voor peuters en kleuters, geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar 2020: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Over een eend die een donderwolkje boven haar hoofd heeft hangen, en de hele dag loopt te mopperen. Gelukkig breekt aan het eind van de dag de zon door, letterlijk en figuurlijk!

Snaterende voorstellingen

Moppereend 2+

Op woensdagmiddag 22 januari spelen Pat en Pet deze vrolijke voorstelling met eigengemaakte liedjes in Bibliotheek Huissen. Eend is aan het mopperen. Ze vindt niks leuk en verveelt zich. Pat en Pet willen de dieren wel helpen. Help je mee?Eend is boos 2+

Eend heeft haar dag niet. Niemand wil met haar spelen...Poppentheater De Kletskous geeft een vrolijke draai aan dit verhaal en speelt op zondag 26 januari drie keer deze interactieve voorstelling in Bibliotheek de Mariënburg. Wedden dat deze voorstelling voor veel blije gezichtjes zorgt?

Eendje heeft het koud 2+

Deze voorstelling gaat over een klein eendje dat zijn rode muts verliest. Kabouter Tingeling gaat samen met zijn vriendje Ploem de eekhoorn op zoek naar de muts. Poppentheater Tingeling speelt deze vrolijke voorstelling op zaterdagochtend 25 januari in Bibliotheek Beek-Ubbergen en op woensdagmiddag 29 januari in Bibliotheek Malden.Workshop moppereend 3+

Op maandagmiddag 27 januari kunnen peuters en kleuters die van dans, theater en spelletjes houden, meedoen met deze gratis workshop van Anne van den Beuken in Bibliotheek Zetten. Deze workshop gaat over dieren, emoties en kleuren.

Mopperdemopperdemopper 2+

De zussen van theatergroep ZieZus spelen op vrijdagmiddag 31 januari deze vrolijke voorstelling in Bibliotheek Lent - De Ster. De voorstelling gaat over een mopperende eend die denkt dat niemand met haar wil spelen. Maar is dat wel zo? Kom kijken, luisteren en meedoen!Loet en moppereend 2+

Het vrolijke meisje Loet staat centraal tijdens deze toffe voorstelling gespeeld door Ruth Bakker. Het vrolijke meisje Loet weet niet eens wat mopperen is. Ze schakelt de hulp van de boerderijdieren in om Eend op te vrolijken. Een grappige, interactieve en muzikale voorstelling door Ruth Bakker in Bibliotheek Elst op zaterdagmiddag 1 februari.

Interactief voorlezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er natuurlijk veel voorgelezen. In Bibliotheek De Mariënburg leest Anne Standing de hele week het verhaal ‘De hapgrage krokodil’ voor, voorlezen mét gebaren. Ouders krijgen na afloop tips mee naar huis om van het voorlezen een interactief feestje te maken.

Op zaterdagmiddag 25 januari kunnen kinderen in Bibliotheek De Mariënburg luisteren naar kleurrijke verhalen van kleurrijke voorlezers.

Gratis vingerpopje van Moppereend

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Schrijf je je in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ben je 6 jaar of jonger? Dan krijg je in de bibliotheek het vingerpopje van Moppereend cadeau.


Spaaractie buttons

Tijdens de Nationale Voorleesdagen start ook de nieuwe buttonactie. Kinderen kunnen van 22 januari t/m 18 maart sparen voor acht verschillende buttons met emoticons. Onder het motto ‘Volg je gevoel, vind je boek’ wil de bibliotheek kinderen helpen bij het vinden van een leuk boek. Ook geven kinderen boekentips aan elkaar. Met een volle spaarkaart met drie stickers mogen kinderen een button uitzoeken in de bieb. Stickers zijn verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek.Kijk voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in de biebs op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid. Voorkom gemopper en bestel hier ook je kaartjes voor de voorstellingen!