9x doen met kinderen in Nijmegen en regio

9 juli 2021
Wij zijn dol op onze Waalstad Nijmegen en de afwisselende en mooie omgeving van onze regio. Hoewel de Vierdaagse van Nijmegen met de Vierdaagsefeesten helaas niet doorgaan, is er deze zomer nog zoveel moois te beleven in het Rijk van Nijmegen! Wij hebben vast een aantal van onze favoriete uitjes voor je op een rijtje gezet! Fijne zomer!
Zomerse uitjes in Nijmegen en regio
Ben je van plan deze zomervakantie in het Rijk van Nijmegen op vakantie te gaan voor een weekendje of langere periode? Of wil je een dagje Nijmegen en omgeving ontdekken met je kinderen? Lees dan hieronder onze tips en maak er een fijne tijd van samen! Let op: bij veel uitjes moet je vooraf even online je tickets reserveren, zodat je zeker bent van een plekje.

Doe een dagje museum

Nijmegen en regio kennen veel superleuke musea die je met kinderen heel goed kunt bezoeken. Als je in de oudste stad van Nederland bent, dan wil je vast meer te weten komen over de Romeinse tijd. In Museum het Valkhof ontdek je in de Romeinenwerkplaats alles over de Romeinen. Wil je alles over Afrika ontdekken, dan mag een bezoekje aan het Afrika Museum in Berg en Dal niet ontbreken. Naast een kijktour in het binnenmuseum, maak je hier in het prachtig aangelegde museumpark kennis met Afrikaanse woonerven. En tijdens de zomervakantie kun je deelnemen aan vijf creatieve workshops tijdens het zomeratelier.

Romeinenwerkplaats

Bezoek een kasteel of fort

Voor alle stoere ridders, prinsen en prinsessen, kent onze omgeving mooie kastelen en een fort die echt zó de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je in Kasteel Hernen in de zomervakantie het kasteel ontdekken en zijn er elke dag extra activiteiten voor kinderen. Of ga op expeditie in het stoere Fort Pannerden! Na een mooie wandeling vanaf de grote Parkeerplaats en een tochtje met de Limousine TukTuk, kom je aan bij deze geweldige plek. Ook heel leuk om te combineren met de belevingsroute in de natuur rondom Fort Pannerden.
 


Verkoeling zoeken

Op warme zomerse dagen willen onze jongens niets liever dan lekker even zwemmen en genieten op een strandje. En Nijmegen en regio kent zoveel leuke zwemplekjes en strandjes waar je naartoe kunt gaan. Picknickspullen mee en wedden dat jullie een heerlijke ontspannen dag beleven.



De natuur in!


Wij vinden het heerlijk om met de jongens de natuur in te gaan! En Nijmegen en omgeving is rijk aan mooie plekjes om een fijne wandeling samen te maken. Check hier onze favoriete wandelplekjes.



Buitenspeelplekken

Je herkent het vast dat je kinderen soms gewoon lekker willen hun energie kwijt willen en waar kan dat beter dan in een mooie buitenspeeltuin. Jij lekker op een picknickbankje aan het genieten van je spelende kinderen terwijl zij klimmen en klauteren op de meest gave speeltoestellen. In het Romeinse fort van Novio Magus in speeltuin De Leemkuil hebben je kinderen urenlang speelplezier. En mooie is dat ze nog nog kunnen afkoelen op de waterspeelplaats.

Bij de Blije Dries in Wijchen is ook zoveel leuks te beleven, zoals glijbanen, trampolines en midgetgolf! En wil je afkoelen dan is er ook nog een overzichtelijk kinderbad.



En als je dan toch in onze regio bent, dan is een uitje naar Amusementspark Tivoli in Berg en Dal (al leuk vanaf 2 jaar) ook een hele leuke tip. Naast alle buitenattracties is er ook een binnenspeeltuin. Of wat dacht je van dieren kijken, flesje geven aan de geitjes, spelen op het ruime buitenterrein en lekker genieten op het terras van HARM's Hoeve in Malden?



Regenachtig weer of afkoelen binnen?


Natuurlijk zal de zomer niet altijd mooi en droog zijn. Dus voor die dagen waarop het regent of waarbij je juist denkt even uit de zon en de koelte binnen opzoeken, hebben we ook wat leuke tips.  Zo kun je natuurlijk naar één van de leuke binnenspeeltuinen zoals Avontura in Oosterhout (Gld.). Ga je liever iets actiefs met het hele gezin doen? Dan is Planet Awesome echt een aanrader. Daar kun je lasergamen, bowlen, Glow in the dark Golf spelen, ekarten en meer.



Hapje en drankje op het terras


Hoe leuk is het om lekker ergens te gaan ontbijten, lunchen of dineren als je lekker in Nijmegen en regio bent. Er zijn hier zoveel leuke plekjes waar je op het terras kunt neerstrijken met je kroost. Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick bij Bairro Alto midden in het oude centrum van Nijmegen, een pannenkoek eten bij het Hoogstraatje in Nijmegen of genieten op het terras van Stroom Lent terwijl je kinderen kunnen spelen in het Sprokkelbos? Dit zijn slechts een paar van onze aanraders. Check onze tips voor kindvriendelijke restaurants in en om Nijmegen!



Speurtocht door de stad


Met kinderen vanaf 9 jaar is er ook een hele leuke manier om de stad Nijmegen te ontdekken. Europad is namelijk een speurtocht door het centrum van Nijmegen. Je komt langs plekken die iets met Europa te maken hebben. Vind jij de weg door de stad met behulp van de schatkaart. Natuurlijk kun je tussendoor even ergens lekker een ijsje eten. Bekijk ons overzicht van lekkere ijssalons in centrum Nijmegen.



1 of meer nachtjes logeren


Wil je je verblijf in regio Nijmegen helemaal compleet maken? Blijf dan 1 of meerdere nachtjes overnachten op één van de leuke overnachtingsadresjes in de buurt. Kijk hiervoor in ons overzicht met leuke overnachtingsadresjes. Van een hotel, B & B tot idyllische campings met tipi's, slapen in een boot en kamperen bij de boer.

Wij zijn ook al plannen aan het maken voor uitstapjes in onze eigen regio. Wat is er weer veel leuks te beleven in het altijd gezellige Nijmegen en omgeving! Met deze tips hebben jullie vast veel inspiratie gekregen om er zelf ook een superfijne vakantie met je gezin van te maken. Heel veel plezier!

Fijne zomer(vakantie)!

Liefs, Esther

Volg ons ook op Facebook voor alle leuke zomerse uitjes in Regio Nijmegen! En schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je alle leuke kidsprooftips iedere maand in je mailbox ontvangt.