Onwijs Lekker IJs: Glimlach op een stokje

24 november 2021
Ken je de handgemaakte fruitijsjes van Onwijs Lekker IJs al? Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, deze heerlijke ijsjes moet je echt een keer gegeten hebben! Wij zijn fan! En hoe leuk dat je deze ijsjes ook zelf kunt maken met IJsprofessor Matthijs tijdens een workshop/kinderfeestje in zijn IJslab. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!
Onwijs Lekker IJs: Glimlach op een stokje
Zijn jullie ook dol op ijs, maar wil je wel een gezond en verantwoord verkoelend tussendoortje? Dan zijn de fruitijsjes van Onwijs Lekker IJs een aanrader! Ze worden handgemaakt in het IJslab op het Honigcomplex door IJsprofessor Matthijs Maassen. Of het nu herfst, winter, lente of zomer is? Ieder moment van het jaar wil je wel zo'n heerlijk ijsje eten!

Ontstaan Onwijs Lekker IJs

Matthijs werkte voordat hij zijn bedrijf Onwijs Lekker IJs begon in het bedrijfsleven en later in de festivalwereld. Hij hield altijd al van ijs en vanaf de geboorte van zijn dochtertje heeft hij zich verdiept in gezonde voeding en met name snacks. Hieraan ontbreekt het volgens hem op veel plekken waar kinderen komen. Een gezonde leefstijl heeft hij vanaf het begin al hoog in het vaandel staan en daar passen zijn fruitijsjes heel erg goed bij. Matthijs ging zo thuis gezonde fruitijsjes maken.Toen Matthijs in het Foodlab op het Honigcomplex een kijkje ging nemen, kreeg hij het idee van een soort laboratorium waar een IJsprofessor ijsjes maakt. Daar startte de productie van zijn ijsjes en ondertussen kocht hij een ijsfiets waarmee hij festivals langs ging met zijn eigen gemaakte ijsjes. En die vielen enorm in de smaak bij heel veel mensen. En zo startte Matthijs zijn passie van zelf ijs maken en andere mensen enthousiast maken over zijn gezonde fruitijsjes en wordt Onwijs Lekker IJs een begrip in Nijmegen! Inmiddels is het een totaalleverancier als het gaat om ijs en beleving.De missie van Onwijs Lekker IJs is het creëren van bewustzijn als het gaat om gezonde voeding. En dit doet hij met een glimlach, want dat werkt het beste volgens Matthijs. Zijn slogan is: 'Glimlach op een stokje'. Ik vind het zo'n mooi gevonden tekst en ik weet zeker dat zijn ijsjes die glimlach ook echt op ieders gezicht toveren!

In een tijd waarin we steeds bewuster kijken naar wat we eten, sluit Onwijs Lekker IJs hier met zijn gezonde fruitijsjes heel goed bij aan.

Gezonde fruitijsjes
De handgemaakte fruitijsjes zijn puur natuur en zonder onnodige toevoegingen. Gemaakt volgens de verantwoorde recepten van de IJsprofessor. Een gezonde traktatie voor op school, een kinderfeestje, op de werkvloer of gewoon lekker voor thuis. De fruitijsjes worden met alleen verse ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd gemaakt. Een greep uit het assortiment: Meloen, Aardbei/Ananas Komkommer/Limoen/Munt (een fruitijsje zonder fruit voor diegenen met een fruitallergie) en Kokos/Lychee (de persoonlijke favoriet van Matthijs).Naast het assortiment van Onwijs Lekker IJs kan je bij de IJsprofessor terecht voor maatwerk. Een eigen recept speciaal ontwikkeld voor een speciale gelegenheid en je kunt ook een ijsje laten personaliseren. Zo is Pleun's regenboogijsje ook ontstaan.

Pleun's regenboogijsje
Op 19 februari 2020 ontwikkelde en bedacht Pleun Janssen (toen 6 jaar oud) uit Deventer samen met de IJsprofessor Pleun’s Regenboogijsje, 'een bijzonder ijsje voor een bijzonder meisje', in het IJslab van Onwijs Lekker IJs. Als klein meisje was Pleun al gek op de regenboog, maar tijdens het bedenken en ontwikkelen was ze eigenlijk al slechtziend. Door de ziekte van Batten is ze nu zo goed als blind en kan ze haar eigen ijsje eigenlijk alleen nog maar proeven.Onwijs Lekker IJs is de ijsleverancier van Meadow op het Deventer Stadsstrand, een prachtige horecazaak van de ouders van Pleun. Per verkocht ijsje gaat 50 cent naar Stichting Beat Batten die zich inzetten voor meer naamsbekendheid, onderzoeken en behandeling van de ziekte. Inmiddels wordt het ijsje in Nijmegen en op heel veel andere plekken in Nederland verkocht! Wij vinden het een geweldig lekker ijsje en het verhaal erachter is zo bijzonder en waardevol.Kinderfeestjes: workshop ijs maken
Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud is het mogelijk om bij Onwijs Lekker IJs op het Honig Complex zelf IJsprofessor te worden en je kinderfeestje hier te vieren.

De IJsprofessor neemt je mee in de wondere wereld van Onwijs Lekker IJs. Op een leuke manier wordt het ontstaan van het ijsmerk toegelicht. Kinderen (en de ouders van de jarige) krijgen een introductie van hoe de ijsjes gemaakt gaan worden en wat je er zelf allemaal mee zou kunnen doen. Daarna mogen ze echt zelf als ijsprofessor aan de slag en de ijsjes gaan maken. Voorafgaand hieraan gaan ze eerst op papier hun ijsje tekenen, zodat ze dit daarna echt kunnen gaan namaken. En als de ijsjes na 10 minuten vriezertijd klaar zijn, mogen ze natuurlijk ook opgegeten worden.Tijdens de workshop met z'n allen in een laboratoriumjas kunnen de kinderen op de foto om het moment vast te leggen op beeld. Deze workshop is niet alleen te gek als kinderfeestje, maar ook leuk als gezinsactiviteit of een tof familieuitje!

Verkooppunten
Inmiddels zijn de Nijmeegse fruitijsjes al te vinden bij 60 verschillende verkooppunten in Nederland. Daar horen natuurlijk ook allerlei plekjes in Nijmegen bij, zoals Deli, Buuv Nijmegen, Eten en Drinken Lent, Lentmark en nog veel meer plekjes in de regio.

Handig om te weten: Vanaf 1 januari zit Onwijs Lekker IJs niet meer op de vertrouwde plek, De Smeltkroes op het Honigcomplex. Dat gaat namelijk sluiten. Onwijs Lekker IJs gaat verhuizen en komt op termijn op het nieuwe Nyma terrein en zal daar ook een ijssalon krijgen. Hier zijn ze nog volop aan het verbouwen. In de tussentijd zal Onwijs Lekker IJs een tijdelijk adres hebben en kan jij helpen met verhuizen. Meer info hierover: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/onwijslekkerijs.


Wil je meer weten of Onwijs Lekker IJs? Klik dan op de roze websitebutton.

Groetjes, EstherNaar de website