Vier de voorjaarsvakantie met deze leuke tips!

22 februari 2020
Het is voorjaarsvakantie! Een heerlijke week om met de kinderen gezellig op pad te gaan. Om het kiezen wat makkelijker te maken, hebben we alvast wat superleuke uitjes voor je op een rijtje gezet. Fijne vakantie!

Vakantiepret op de schaats


Wil je schaatsen, maar is koning winter nog niet in aantocht? Bij Triavium kun je deze vakantie nog lekker terecht voor je uurtjes op het ijs! Naast vrij schaatsen, zijn er speciale stick- en puckuurtjes, een kinderdisco en een ijshockeywedstrijd. Sportief uitje! 

Word een fashion expert!


Duik in de wereld van African Fashion in het Afrika Museum. Maak een strik van waxprint, mix & match jouw unieke outfit en show 'm op de catwalk! De fotograaf staat al klaar! Dans op Afrikaanse muziek of sluit je aan bij de rondleiding. Zoveel leuke activiteiten!

Tiffi's Feestweek


Kom in de voorjaarsvakantie lekker eten en spelen in Tivoli’s Boscafé (extra dagen geopend en nu maar € 5,- entree). Geniet van Tiffi’s Feestweek met een muzikale Bingo, de Magische Wintershow en een Meet & Greet met Tiffi of Toffi. Spelen met korting! 

Kindertaalfestival


Ontdek spelenderwijs hoe taal werkt tijdens het Kletskoppen Kindertaalfestival op 29 februari. Een wetenschapsdag voor het hele gezin, vol taalspelletjes, experimentjes, interactieve demonstraties en nog veel meer!

Lasergamen en escaperoom


Zin in een supercoole activiteit? Kom dan naar Laserloods Nijmegen. Baan je een weg tussen de vele lasers tijdens een sessie lasergamen. Nog energie over? Probeer dan te ontsnappen uit de escaperoom Space Mission. Lekker actief met je gezin!

Prinsen- & Prinsessencursus


Wat komt er allemaal bij kijken om een echte prins of prinses te zijn? Tijdens een tocht door Kasteel Hernen ontmoet je verschillende kasteelfiguren en ga je aan de slag met leuke opdrachten. Word jij de nieuwe prins of prinses van Hernen? Reserveer je kaartjes online!



Carnavalsoptochten


De voorjaarsvakantie begint feestelijk met 4 dagen Carnaval in en om Nijmegen! Natuurlijk zijn er weer ontzettend leuke optochten te bezoeken. Vrolijke carnavalsmuziek, jong en oud verkleed en geschminkt. Waar gaan jullie kijken?

Voor één dag marechaussee 


Kruip in de huid van een Marechaussee in het Marechausseemuseum. Controleer de inhoud van je koffer zoals dat op Schiphol gaat en maak een eigen paspoort. Ga op reis door het museum en zoek de sporen. Supercool!

Nog meer leuke inspiratie

Vakantiewedstrijd


Museumkids zoekt Museuminspecteurs! Als Museuminspecteur bepalen kinderen zelf wat ze van een museum vinden. Vul t/m 1 maart een inspectie in op Museumkids.nl of de app en maak kans op een groot knutselpakket. Doe mee!

Belevingsroute

Ken je de leuke belevingsroute door de natuur rondom Fort Pannerden al? Aan de hand van een rijk geïllustreerd routeboekje met toffe opdrachten ga je zelf op pad. Na de tocht is er nog veel meer te beleven op het fort. Leuk uitje in de natuur.

Kindercarnaval


Vier jij Carnaval met je kinderen? Ga dan de polonaise lopen, lekker gek doen op de muziek en vooral veel lol maken met z'n allen op een van de leuke kindermiddagen!

Schminken


Heb je al een toffe carnavalsoutfit uitgekozen? En wil je ook een mooi geschminkt koppie erbij? Bekijk dan de leuke schminkvoorbeelden!

Dagje thuis

In onze DIY rubriek vind je o.a. leuke knutseltips, schminkvoorbeelden, lekkere recepten, spelletjes en feestelijke traktaties. Wedden dat jullie hier wat ideetjes uithalen!

Gratis Disney+ op proef


Pocahontas, Frozen, Marvel... zijn jouw kinderen ook zo dol op Disney films en series? Die van ons wel! En nu allemaal verzameld op Disney+. Dus als je even een chilldagje hebt: hiermee weet je zeker dat ze leuke én passende films kijken. Tijdelijk gratis dus schrijf snel in! Probeer nu gratis!

Fijne vakantie!
Groetjes, Esther