Week van het Landschap: leuke activiteiten op en rond 7 kastelen!

4 oktober 2020
Tijdens de herfstvakantieweken, in de Week van het Landschap van 10 t/m 25 oktober, is er bij Geldersch Landschap & Kasteelen heel veel te beleven in de buitenlucht en op de 7 kastelen. Geniet met het hele gezin van alle leuke coronaproof herfstactiviteiten! Let op: reserveer vooraf online je tickets!
Week van het Landschap: activiteiten op en rond 7 kastelen
Kasteel Cannenburch
Speur deze herfstvakantie door het kasteelpark van kasteel Cannenburch! In de herfst is er van alles te zien buiten. Ga aan de slag met de opdrachten in de herfstspeurtocht en leer over het park en zijn bewoners. Ook leuk: ontmoet de kasteelbewoners op 11 okt. of kom naar de herfstmarkt Herfstpracht op 17 & 18 okt., met activiteiten voor de kleintjes.
Speur je mee?



Kasteel Doorwerth
Op 14 en 22 okt. kun je de tuinman/vrouw gaan helpen met het plukken van appels uit de boomgaard. Daarna ga je er zelf een appelbol van maken. Ook is er de hele maand oktober een leuke appelspeurtocht door het kasteel. Benieuwd naar de vroegere bewoners van het kasteel? Op 25 okt. kun je hen ontmoeten en al je vragen stellen.
Hier wil ik naartoe!



Kasteel Ammersoyen
Ontdek kasteel Ammersoyen tijdens de Speuren & Spelen tocht. Vergaap je aan alle spannende deurtjes en schatkisten! Wil je meer weten over de geschiedenis van deze 7 eeuwen oude waterburcht? Sluit dan aan bij 'Rondje Ammersoyen' en een gids vertelt je tal van leuke weetjes! Op 18 okt. kun je zelfs middeleeuwse kasteelbewoners ontmoeten! Hoe gaaf!
Ga je mee terug in de tijd?



Kasteel Hernen
Dwaal door het kasteel met de pratende lantaarn en ontdek het geheim van de verdwenen toren op de zolder. Op 14 en 21 okt. kun je de ambachten van Hernen ontdekken. Ambachtslieden zoals de smid en de mandenvlechter geven je uitleg over het ambacht dat ze beoefenen. En kom alles te weten over ridders tijdens de supercoole Ridder-weken!
Er is van alles te beleven!



Huis Verwolde
Mevrouw de barones doet altijd zo boos. Meneer de baron heeft daarom Professor Bombasticus om hulp gevraagd en die heeft een speciale uitvinding gebouwd. Kom kijken hoe het afloopt op 22 okt.! Je kunt de hele herfstvakantie meedoen aan de herfstspeurtocht. Of ga op 21 okt. op stap met de gouvernante en ervaar hoe vroeger de adel leefde.
Kom je ook?



Kasteel Rosendael
Ontdek park Rosendael met de knapzak en ga Speuren & Spelen op 17 en 24 okt. Durf jij te rennen over de Bedriegertjes of met takken uit het bos een boomhut te bouwen? Droom je over zelf een prins of prinses worden? Schrijf je dan in voor de Prins(ess)encursus op 20, 22, 23 of 28 okt.! Speel bij de KasteelKidsClub op 14 en 21 okt. spelletjes in het Beleef!souterrain.
Wat wil jij gaan doen?



Wandeling op het Erf van Daendels
Kom op 17 okt. naar het Erf van Daendels! In de voormalig schapenschuur zitten de boswachters voor je klaar met thee of koffie en limonade voor de kinderen. Ontdek hier de prachtige natuur. De boswachters vertellen over het gebied en nemen je mee voor een heerlijke wandeling. Mét leuke activiteiten voor kinderen.
Wandel je mee?



Geef deze SuperSpeurder een naam en win!
Doe mee aan de prijsvraag van Geldersch Landschap & Kasteelen en win een te gekke prijs! Deze vos is nieuwsgierig, avontuurlijk en slim: een echte speurder! De SuperSpeurder gaat regelmatig op pad naar de mooiste plekjes in Gelderland om van alles te ontdekken. Naar stoere kastelen met verborgen trappen of naar een geheimzinnig bos vol paddenstoelen, wilde zwijntjes, kwetterende vogels en nog veel meer.

Deze SuperSpeurder is op zoek naar een naam. Voor de leukste, grappigste of meest bijzondere naam zijn er coole prijzen. Geef dit vosje een naam! En wie weet ben jij een van de winnaars van zo'n coole prijs!
Doe mee met de prijsvraag! 



Wil je meer informatie over alle activiteiten in de kastelen tijdens de Week van het Landschap? Kijk dan op de website van Geldersch Landschap & Kasteelen!