Dromen over later tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek!

21 september 2021
In Nijmegen is weer van alles te doen tijdens de Kinderboekenweek! Deze vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 17 oktober met als thema 'Worden wat je wil'. Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) organiseert ‘Muziek voor Peuters’ (2+), ‘Het Kinderboekenfeestje’ (6+), creatieve workshops, voorleessessies en meer.
Nijmeegse Kinderboekenweek 2021
Tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek mogen kinderen van 2 tot 12 jaar uitgebreid nadenken, beleven, kijken en zelf aan de slag. Zo kunnen ze deelnemen aan allerlei activiteiten in het centrum én in de Nijmeegse wijken Oosterhout, Aldenhof, Waterkwartier en Lindenholt.Activiteiten voor kinderen van 2 tot 4+

De jongste bezoekers kunnen tijdens ‘Muziek voor Peuters’ als echte zangers en muzikanten luisteren en meezingen met Frauke. Kinderen vanaf 4 jaar mogen bij Dekker v.d. Vegt luisteren naar Mark Janssen, de schrijver en illustrator van ‘Dromer’, het prentenboek van de Kinderboekenweek. Ook kunnen ze creatief aan de slag met de Nijmeegse illustrator Yessia Baeten bij Kinderboekwinkel Nijmegen. Daarnaast kun je losgaan bij ‘Het Veterstrikconcert’ in de Stadsschouwburg: een vrolijk kinderpopconcert vol oude en nieuwe kinderliedjes.
Activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar

De 6-plussers mogen de handen uit de mouwen steken tijdens de Kinderboekenfeestjes in de Nijmeegse wijken: met een toffe vertelvoorstelling over worden wie je wil en creatieve workshops waarin je je eigen boek gaat maken. Er is ook een kids only-editie voor 9+. Kinderboekwinkel Nijmegen biedt verschillende activiteiten voor oudere kinderen met een ‘Mysterie in de moestuin’ workshop (9+) en een vertelsessie met de Nijmeegse fantasyschrijver Julian ten Böhmer (12+).Programma en kaartjes

Bekijk het complete programma en koop je kaartjes via www.nijmeegsekinderboekenweek.nl.

Buiten Nijmegen organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid ook leuke kindervoorstellingen in de bibliotheken in Groesbeek, Malden, Elst, Herveld, Bemmel en Beuningen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

De activiteiten die tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 plaatsvinden worden georganiseerd op initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): Stadsschouwburg Nijmegen, Kinderboekwinkel Nijmegen, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Lindenberg en De Nieuwe Oost | Wintertuin.
Naar de website