Zomerse lekkernijen om zelf te maken

22 juni 2023
Op die heerlijke zomerse dagen is het leuk om samen met de kids jezelf te trakteren op zelf gemaakte zomerse traktaties.
In de zomer proberen wij regelmatig zelf een zomers receptje uit. De kids laten al snel hun speelgoed staan om even te mogen helpen bij het bereiden ervan. Wij hebben onze favoriete zomerse lekkernijen voor je op een rijtje gezet! Leuk als zomerse traktatie voor een feestje, een lekker stranddagje, op vakantie, waar je ook maar wilt....en niet moeilijk om te maken!



Meloencake
Bak een cake (kies voor een recept van een compacte cake, dan kun je de rand daarna beter bewerken). Kleur het deeg rood met voedingskleurstof die je bij diverse speciaalzaken zoals Pipoos kunt kopen. Zo maak je de cake.

Of snijd een schijf van een watermeloen. Snijd ze daarna in pizzapunten. Strooi op het laatst wat klein gemaakte feta en muntblaadjes eroverheen. Dan is je meloenpizza klaar!

Meloenijsjes
Snijd een platte schijf van een watermeloen. Snijd hier net als bij de meloenpizza een 'pizzapunt' uit en steek er een ijsstokje in. Lees meer!


 
Aardbeientaart
Deze taart is favoriet bij ons! Je hebt o.a. nodig: oatmealkoekjes, custardpoeder, aardbeien en limoen. Check het hele recept.

Zomerse pastasalade
Deze frisse salade is extra lekker op een warme dag. Met o.a. macaroni, bouillon, komkommer, knakworstjes maak je dit heerlijke gerecht. Smullen maar!



Bijzondere ijsjes
Als je dol bent op ijs, dan mag je deze alternatieve recepten voor een heerlijk en gezond ijsje echt niet missen! Ooit ijs met spinazie op? Proef het zelf! Lees hier de beschrijving van de ijsrecepten!

IJsklontjes
Sier je drankje op met deze fruitige ijsklontjes! Gegarandeerd succes! Enige dat je nodig hebt is vers fruit in vrolijke kleuren en een bakje om de ijsklontjes mee in te vriezen! Check hier hoe je ze maakt!

Veel plezier met het maken van deze zomerse traktaties!

Fijne zomer!

Groetjes, Esther

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor de leukste uittips voor gezinnen!