Junior KlimaatquizTerug naar het overzicht

zondag 11 juni
Kom naar de allereerste Junior Klimaatquiz in LUX tijdens festival Nimma aan zee!

De Junior Klimaatquiz in LUX

Kunnen bomen praten? Hoeveel organismen zitten er in een theelepeltje aarde? Zijn paddenstoelen de oplossing voor het plasticprobleem? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord op zondag 11 juni tijdens de allereerste Junior Klimaatquiz tijdens het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee. Met live proefjes in de zaal, filmpjes en bijzondere gasten worden op een laagdrempelige en speelse manier de klimaatkennis van kinderen tussen de 8 en 12 jaar getest. De presentatie van de quiz wordt gedaan door niemand minder dan Sosha Duysker (bekend van o.a. Klokhuis en Waku Waku).

Klimaatmoe

Kinderen en jongeren krijgen op school en in de media veel mee over het klimaat en klimaatverandering. Dat is soms moeilijk, want vaak is het nieuws niet goed en kan het aanvoelen alsof er niets meer aan klimaatverandering te doen is. Tegelijkertijd gebeurt er heel veel in de wereld op het gebied van duurzame innovaties en nieuwe technieken die bijdragen aan een gezonde toekomst voor de jonge generaties. Tijdens de Junior Klimaatquiz gaat het om die interessante en leuke dingen en stellen we ons een toekomst voor waarin we samen leven met de natuur en onze omgeving. 

Kunst voor klimaat festival Nimma aan zee

De Junior Klimaatquiz is onderdeel van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in LUX Nijmegen

Klik voor meer info op de roze button!

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

LUX Nijmegen

Mariënburg 38-39
6511 PS Nijmegen
Openingstijden 11 juni Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen!

8x de leukste vakantiekampen!

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? In deze blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

Bekijk de vakantiekampen