Leuk en leerzaam uitjeTerug naar het overzicht

zondag 25 februari
In de voorjaarsvakantie zijn er in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek leuke familie-activiteiten.

Voorjaarsvakantie activiteiten - Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek heeft in de voorjaarsvakantie een leuk en divers programma, speciaal voor de jongere generatie en ouders/verzorgers, opa's en oma's.

Kijk je ogen uit!-familiedag - 14 en 20 februari
Aan de hand van de Kijkwijzer (geschikt voor kids van 9 t/m 13 jaar) maak je een tocht door het museum en kijk je je ogen uit. 

Je hoort, ziet en leest verhalen van mensen die tijdens de oorlog leefden. Hun ervaringen zijn allemaal verschillend. Met de Kijkwijzer ontdek je het museum op verschillende manieren. Je kijkt naar speciale voorwerpen én je ontdekt het hele museum door middel van opdrachten. Sommige voorwerpen mag je zelfs voelen of vasthouden! Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaar de rugzak van een parachutist was of hoe een trui gebreid van hondenhaar voelt. Voor deze familiedag gelden speciale entreeprijzen.

Anne Frank middag - 21 februari

Leer meer over het leven van Anne Frank tijdens een speciale Anne Frank middag. Wie was Anne eigenlijk en in wat voor wereld groeide zij op? Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Kinden worden aan de hand van verschillende thema's meegenomen door het verhaal van Anne Frank.

Grootouders vertellen - 16 en 23 februari
Een opa en oma komen aan het woord. Uit eigen ervaring kunnen zij vertellen hoe zij als kind de oorlog hebben meegemaakt. Een moderator leidt het gesprek en er is ruimte voor kinderen om vragen te stellen.

Vaste tentoonstelling Tweede Wereldoorlog
Aan de hand van opdrachten en interactieve belevingen leren kinderen over oorlog en vrijheid, toen en nu.

Expositie Dubbelspion
Ontdek de levens van vier echte dubbelspionnen. Dubbelspion is een spannende, op beleving gerichte expositie vol avonturen en met veel historische inhoud. Beantwoord samen de vragen en ontmasker de dubbelspionnen.

Voor meer informatie over de familiedag bij het Vrijheidsmuseum, klik je op de roze button. 

Een lekker hapje uit eten met het hele gezin? Kijk dan ook eens op onze uit-eten pagina!

Foto gezin: Theo Peeters

Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Openingstijden 10 februari t/m 25 februari Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips