Zomer in het Afrika MuseumTerug naar het overzicht

zondag 4 september
Maak deze zomer kennis met kunstenaar Nilton Moreira da Silva bij het Afrika Museum!

Maak deze zomer kennis met kunstenaar Nilton Moreira da Silva! Nilton heeft in het Afrika Museum verschillende leuke workshops bedacht waar jij deze zomervakantie aan mee kunt doen! 

Workshop: Ik sier mijzelf – maak een sieraad van waxprint

Met een sieraad kun je jezelf mooi maken en laten zien wie je bent. Nilton vindt dat ieder voorwerp dat op het lichaam gedragen kan worden, een sieraad genoemd kan worden, ook als het daar niet voor bedoeld is. Tijdens deze workshop ga je sieraden maken van waxprint stoffen. Je kan kiezen tussen een ketting of armband.

Workshop: Ik neem mijn geluk mee – maak een talisman voor geluk

Een?talisman is?een voorwerp waarvan wordt geloofd dat het magische krachten heeft en geluk brengt. Tijdens deze workshop ga je jouw eigen talisman maken, je maakt deze voor jezelf of voor iemand anders. Je kunt kiezen uit 4 soorten: als sleutelhanger, broche, ketting of om gewoon in je broekzak te stoppen.  

Workshop: Mijn held ben ik zelf – maak jouw persoonlijke krachtarmband

Maak kennis met de Orisha, dit zijn goden uit West-Afrika die sterk verbonden zijn met de natuur. Er zijn misschien wel honderden verschillende Orisha, tijdens deze workshop maak je kennis met vier van hen.  In veel comics en films zie je vaak dat superhelden een bijzondere en grote band om hun arm hebben, waar hun kracht in zit. Je gaat zelf ook zo’n band maken.

Workshop: Ik steun je – maak van een stok je maatje

Je hebt vast nooit bedacht dat een simpele stok jouw maatje of steun kan worden. Nilton heeft daar zo zijn eigen ideeën over nadat hij in het museum een gedicht las over koeien van de Dinka, een volk dat in Oost-Afrika leeft. In deze workshop ga je een stok decoreren en versier je deze zo mooi dat deze voor jou betekenis krijgt.

Praktische informatie 

Iedere dag kun je kiezen uit de vier verschillende workshops. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar met hulp van een volwassene. De workshops starten om 11:30 uur en duren tot 16:00 uur.

Voro meer informatie over het zomerprogramma bij het Afrika Museum, klik je op de roze button.

Afrika Museum

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Openingstijden Dagelijks in de zomervakantie Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ontdek Nilton's Zomeratelier

Ontdek Nilton's Zomeratelier

Kruip in het Afrika Museum in de zomervakantie in de huid van kunstenaar Nilton Moreira da Silva, laat je inspireren door de verhalen van Nilton en doe mee aan de creatieve workshops. Van een sieraad van waxprint tot een krachtarmband maken.

Creatieve workshops