Kanonnen Karel speurtochtTerug naar het overzicht

woensdag 22 december
Kom naar De Bastei en doe de speurtocht van Kanonnen Karel!
In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. En Kanonnen Karel staat er klaar voor, nou ja, bijna... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. En zonder kruit schiet je geen kogels! De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Zo kan het kruit niet in de verkeerde handen vallen.

Karel wil buskruit maken, maar mag niet weg bij zijn kanon. Je weet nooit of de vijand komt… De Bastei is dus op zoek naar jonge speurders die Karel een handje helpen! Karel zal je niet alleen op weg helpen met de speurtocht, maar ook met het helpen laden en afschieten van zijn kanon Barbaretta! Ook zal hij je de andere wapens laten zien waarmee de bastei vroeger verdedigd werd, zoals een haakbus en natuurlijk zijn zwaard.

De speurtocht in De Bastei duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor jonge museumbezoekers vanaf 8 jaar.

Klik voor meer info door naar de site.

Kijk ook in onze eropuit rubriek voor nog meer kidsproof uitjes die je in de herfstvakantie kunt doen.

De Bastei centrum voor natuur en cultuurhistorie

Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Leuke december tips

Leuke december tips

Het feest van Sinterklaas is gevierd en de kerstvakantie ligt in het vooruitzicht. Maar voor het zover is, zijn er nog leuke december-uitjes. Psst...in week 51 verschijnt onze digitale kerstvakantie special met de leukste kerstvakantietips!

December eropuit tips