Zomer in de BasteiTerug naar het overzicht

donderdag 27 augustus
Vier de zomer in de Bastei en speur mee met Kanonnen Karel en Willem Waalwachter!
Er zijn tijdens de zomervakantie allerlei leuke vakantieactiviteiten te doen in én rondom De Bastei! Kanonnen Karel heeft hulp nodig bij zijn zoektocht naar buskruit en in de Stadswaard zoekt Willem Waalwachter vakantiehulptroepen. Kom je ook gezellig een kijkje nemen?

Kanonnen Karel en het verborgen buskruit
In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken om Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. Kanonnen Karel is er bijna klaar voor... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Kan jij ze vinden? 

Willem Waalwachter zoekt vakantiehulp
Onderzoeker Willem Waalwachter is natuurgids in de Stadswaard en is nu toe aan vakantie. Kan jij een oogje voor hem in het zeil houden? Hij heeft een rugtas klaargezet bij De Bastei, met alles wat je nodig hebt! Een routekaart, een loeppotje en nog wat andere handige spulletjes.

Stuur je Willem na afloop wat foto's van wat je gezien hebt? Dan weet hij wat er tijdens zijn vakantie allemaal is gebeurd! De leukste inzending beloont hij met een prijs: een exclusieve ontvangst en rondleiding met een broodje in De Bastei, met Willem Waalwachter himself! Dat wil jij toch ook!?

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Ben jij binnenkort jarig en op zoek naar een supertof kinderfeestje? Neem dan een kijkje op ons uitgebreide overzicht!

De Bastei centrum voor natuur en cultuurhistorie

Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Openingstijden De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs Zie roze websitebutton. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL