Expeditie: ExperimentTerug naar het overzicht

zondag 19 maart
Een spannende speurtocht door Nijmegen waarin je kleine experimenten ontdekt achter ruiten en etalages!

Speurtocht voor junior onderzoekers en wetenschappers

Dit is een spannende speurtocht door Nijmegen voor alle junior onderzoekers en wetenschappers! Voorafgaand aan de achtste editie van filmfestival InScience kun je op meerdere locaties in de stad kleine experimenten ontdekken achter ruiten en etalages. Gebruik de plattegrond en kijk of je ze allemaal kan vinden!

Leer waarom olie op water kan drijven, wat er gebeurt wanneer je een tekening achter een glas water houdt of wat azijn doet met een ei. T/m 19 maart kun je 8 verschillende experimenten ontdekken in het centrum van Nijmegen. Echte slimmeriken vinden ook het codewoord en halen daarmee een verrassing op bij de infobalie van InScience op 18 of 19 maart.

Filmfestival InScience

Deze speurtocht is een onderdeel van het juniorprogramma van filmfestival InScience. Er is natuurlijk meer te beleven! Kom op zaterdag 18 maart naar de Amazing Discoveries Stage waar je kan experimenteren met elektriciteit, of ga naar de vertoning van de filmklassieker Back to the Future. Op zondag 19 maart stel je alle vragen die je maar kan bedenken, aan échte wetenschappers. In Bibliotheek de Mariënburg organiseren ze Ontmoet de Onderzoeker. Een hele dag vol met onderzoek, het maken van wetenschapsvlogs, een kindercollege van schrijver Marc Ter Horst, het doen van experimenten én je kunt live de uitslag van de Klokhuis Wetenschapsprijs meemaken!

Klik op de roze button voor meer info en reserveren van tickets.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van meer leuke tips voor ouders en kids.

InScience juniorprogramma

Mariënburg 29
6511 PS Nijmegen
Openingstijden Expeditie: Experiment is ook al voorafgaand aan het weekend van 18/19 maart te doen Prijs Klik op de roze button voor alle info. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs