Het Huis van SinterklaasTerug naar het overzicht

zondag 27 november
Bezoek het Huis van Sinterklaas na de intocht om te kijken waar de Sint en zijn pieten logeren!

Het huis van Sinterklaas 

Op 12 november is het zo ver: de intocht van Sinterklaas! Net als andere jaren, wordt het dit jaar vast weer een groot spektakel! Maar waren verblijven de Sint en zijn pieten na de intocht? In het Huis van Sinterklaas in de Sint Nicolaaskapel in Nijmegen! Bezoek Sinterklaas in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark op 19, 20, 26 of 27 november. Kom jij hoi zeggen tegen de Sint? 

Activiteiten met de Sint & Pieten

Beleef allemaal leuke activiteiten met Sint en zijn Pieten. Alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig! Tussen 10.00 en 17.00 uur kun jij een bezoekje brengen.

Bij de intocht en in de kinderwinkels worden pietenboekjes verspreid. In het boekje staan liedjes, een groot raadsel, een looproute en een vakje voor de handtekening van de Sint. In het midden van het boekje staat een verlanglijstje. Dit is een heel bijzonder lijstje waarop slechts één cadeau mag worden geschreven. Nadat deze verlanglijst is ingevuld en ingekleurd kan deze in de brievenbus bij Sinterklaas worden achtergelaten. 

Er komt dus een nader te bepalen raadsel waarvoor letters nodig zijn. Deze letters zijn terug te vinden in de binnenstad bij de ‘thema’ pieten, zoals de poetspieten, de sportpieten en de discopieten. Iedere themapiet heeft een eigen letter. Voordat de letter wordt vrijgespeeld moeten jullie samen een opdracht doen of vraag beantwoorden. Bij het voltooien van de opdracht krijg je een stempel met de betreffende letter in het boekje. Ga samen ontdekken op welke plek de letters horen.

Klik op de roze button voor meer informatie over deze dagen.

Op zoek naar een toffe locatie voor een kinderfeestje? Doe inspiratie op bij onze pagina Kinderfeestjes.

Huis van Sinterklaas


Nijmegen
Openingstijden 19, 20, 26 en 27 november 10.00 - 17.00 uur Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x mooie familievoorstellingen en familieshows

16x mooie familievoorstellingen en familieshows

Theater, film én circus. Onze uitagenda's staan bomvol mooie kinder- en familievoorstellingen. Ook hartstikke leuk om als sint- of kerstcadeau te geven.

Naar de 16 tips