Expositie Kamilla in NimmaTerug naar het overzicht

zondag 16 juni
Kamilla in Nimma is het 1e kinderboek over Nijmegen én de Vierdaagse. Ontdek het in de expositie!

Kamilla in Nimma: het eerste kinderboek over Nijmegen én de Vierdaagse

Ken jij kameel Kamilla al? Er was eens een kameel in Nijmegen, ook wel Nimma genoemd. Jaren later is kameel Kamilla terug en ziet ze in de stad allemaal wandelaars lopen. Ze wandelen voor de Vierdaagse: een wandelfeest van wel vier dagen lang dwars door de stad! Kamilla wil ook meedoen want ze is gek op bewegen! Maar hoe komt een kameel ooit op de deelnemerslijst? Het is een feest waar 'normaal gesproken' alleen maar mensen aan mee mogen doen. Kamilla moet dus iedereen in de stad overtuigen van de krachten van een kameel! Natuurlijk gaat ze ook op bezoek bij de grote baas van de stad: de burgemeester. Lukt het Kamilla om haar droom waar te maken? Je leest het in Kamilla in Nimma!

Kinderen leren in dit boek meer over de wonderen van een kameel, hoe belangrijk bewegen is én over inclusiviteit. Alle voorlezers herkennen alle pracht en praal uit Nimma. Het boek is geschreven in rijmvorm en geïllustreerd door Eva de Waal.

Expositie Kamilla in Nimma - Stevenskerk

De Stevenskerk is het hart van de stad! Laat dat nu net de plek zijn waar Kamilla van 3 tot 16 juni verblijft! In de Zuiderkapel vindt dan de expositie 'Kamilla in Nimma' plaats en leer je Kamilla alvast kennen. Enkele pagina's uit het boek worden al onthuld. Maar dat is nog niet alles ... Durf jij de uitdaging aan te gaan en je kennis te testen met Kamilla's Kamelenrace? Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen leren meer over de kameel. Een interactief en educatief uitje voor het hele gezin!

Volg Kamilla's Nijmeegse avonturen op Instagram: @kamillainnimma. Naast de webshop is Kamilla in Nimma vanaf 13 juni 2024 ook te koop in hartje Nijmegen (€ 19,95). Bij: boekhandel Dekker v.d. Vegt, Kinderboekwinkel Nijmegen, boekhandel Roelants en de winkel van de Stevenskerk.

Klik voor meer info op de roze website button.

Kijk ook in onze Eropuit rubriek voor nog meer leuke uitjes met kinderen.

Kamilla in Nimma


Nijmegen
Openingstijden expositie 3 tot 16 juni Prijs Gratis toegang Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips