De BloeipraktijkTerug naar het overzicht

De Bloeipraktijk

St. Annastraat 99
6524 EK Nijmegen
Openingstijden Op afspraak
Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site.
Adviespraktijk voor ontwikkelingsgerichte orthopedagogiek in Nijmegen
De Bloeipraktijk is een frisse orthopedagogiekpraktijk die uitgaat van de unieke en positieve eigenschappen van kinderen en jongeren, vanaf de basisschoolleeftijd tot circa 16 jaar. Het denken in hokjes en diagnoses past niet bij hun visie.

Zij vinden het belangrijk dat je kind zich goed voelt thuis en in de klas. Kleine en grote problemen doen zich in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen vaak voor. Ouders en leerkrachten hebben dan meestal niet alleen behoefte aan inzicht in de moeilijkheden die zich voordoen, maar willen weten wat de beste aanpak in deze situatie is.

Door de handelingsgerichte manier van werken zijn zij in staat deze vraag te beantwoorden en concrete adviezen te geven. Zij werken ontwikkelingsgericht.

Dit betekent dat ze alleen onderzoek doen wanneer dit handvatten biedt voor de praktijk en de resultaten uit onderzoek er toe leiden dat je kind zich thuis en in de klas beter voelt. Je krijgt hier praktische adviezen waar je ook echt iets mee kunt.

De Bloeipraktijk biedt onder andere onderzoek naar en advisering over:
 - Intelligentie: bij algemene vragen/ twijfels omtrent intelligentie of als onderbouwing voor de aanmelding tot specifieke schooltypen.
 - Gedrag: bij vragen over het gedrag van het kind in de thuissituatie of op school.
 - Onderwijsniveau: als second opinion van de Cito-toets of bij twijfel over het
   onderwijsniveau.
 - Prikkelverwerking: bij vermoeden van een verstoring in de waarneming en verwerking van prikkels.       

Naast individueel onderzoek en advisering biedt De Bloeipraktijk ook psycho-educatie, thema-bijeenkomsten en workshops over thema’s waar je graag meer over wilt weten.

Klik voor meer informatie over de Bloeipraktijk via de roze button door naar de site!

Tip: kijk ook eens op ons overzicht van alle adviespraktijken voor kinderen!

Blogs & filmpjesAlle blogs