Spelenderwijs letters lerenTerug naar het overzicht

Boost deze zomer de leesontwikkeling van je kind met de leuke en leerzame game Kosmos Klikker!
Goed leren lezen begint bij een goede letterkennis en lettervloeiendheid. Met de game Kosmos Klikker krijgen kinderen spelenderwijs alle letter-klankkoppelingen uit onze taal onder de knie. De app is ontwikkeld op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Dat maakt schermtijd voor je kind leuk en tegelijkertijd leerzaam én goed voor de taalontwikkeling (bij kinderen met en zonder dyslexie). Zo wordt schermtijd nuttig, want de leesontwikkeling krijgt spelenderwijs een boost. Extra fijn, omdat dit in vakantieperiodes vaak juist kan achterblijven.

Kosmos Klikker is een meeslepende game waarbij kinderen zelfstandig al klikkend door een kosmos van letters en klanken gaan en een wirwar van sterrenbeelden vol uitdagingen. Een pratende astronaut leidt ze door het spel. Zo trainen kinderen op een leuke manier de basis van het vloeiend lezen. Ook wordt met deze game de motivatie en aandacht van het kind langer vastgehouden en past het niveau zich aan het spel van het kind aan. Zo blijft de game leuk en uitdagend voor je kind.

Voor wie
Kosmos Klikker is vooral geschikt voor kleuters die zich voorbereiden op het lezen, beginnende lezers én kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het lezen! Ook kinderen met dyslexie blijken profijt te hebben van het spelen van deze game. Juist voor deze kinderen is het oefenen erg belangrijk, omdat het leren lezen voor deze kinderen extra inspannend is en het daarom met traditionele middelen moeilijk is de motivatie vast te houden. Kosmos Klikker is ontwikkeld door RID, het Rudolf Berlin Center en Game Tailors in samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Amsterdam.

'Leer letters lezen met Kosmos Klikker’ is als app beschikbaar in de Google Play en Apple store.Klik voor alle informatie over deze leuke en leerzame app voor kinderen door via de roze button naar de website van Kosmos Klikker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vier de herfstvakantie met deze toffe tips!

Vier de herfstvakantie met deze toffe tips!

(Bijna) herfstvakantie! Wat staat de Uitagenda bomvol superleuke herfstuitjes. Ik heb er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet. Nu nog even kiezen samen met de kinderen!
Fijne vakantie!

20x herfstvakantie tips