Mamablog Sandy: winterjassen gestuntel

3 november 2015
Mamablog Sandy: winterjassen gestuntel. Vanaf nu schrijft Sandy iedere maand een blog over haar leven met haar twee jonge kinderen!
“ Alle klusjes gedaan? Boterham op, tanden gepoetst, schoenen en jassen aan en gaan met die banaan.” Echter bij de laatste klus gaat het mis.

De kids pakken hun vesten van de kapstok en ik trek mijn leren jasje aan. Eenmaal buiten blijkt het slechts 2 graden te zijn. Brrrr… Al blauwbekkend en rillend trotseren we de kou. Op het schoolplein worden we omringd door de nieuwste en vooral warmste winterjassen. Juul zegt met een zacht stemmetje: “ Het is best wel koud, hè, mam?” Benjamin, warmbloedig als altijd, geeft geen kik. Stiekem is hij heel blij dat hij nog geen dikke jas aanheeft. Al bevalt me zijn kuchje allerminst.

Als we het boekje hebben gelezen en de les begint, stap ik de ijzige oktoberkou weer in. Tijdens een kort bezoekje aan de supermarkt hoor ik mensen praten over de plotselinge omslag van het weer. Ik denk aan Julia in haar pluche, zachtroze vestje en aan het stoere, blauwe exemplaar van mijn zoon.

Ergens blijft er iets knagen. Het idee dat ze dadelijk klappertandend buiten gaan spelen zit me niet lekker. Ik hoor de juffrouw al bijna denken: “ Tjeetje een vest aan bij deze temperatuur, dat kan toch niet.” Ik kijk op mijn telefoon. Nog ruim drie kwartier. Al ik opschiet kan ik mijn afspraak van 10.00 uur nog prima halen. Snel rijd ik naar huis. Boven uit de kast pak ik de winterjassen. Hup auto weer in. Op school verwissel ik het pluche en de fleece voor een dikke jas. Zo onzichtbaar mogelijk sluip ik weer naar buiten. De zomer is voorbij, de blaadjes vallen en vandaag voelt zelfs als winter.
Glimlachend bedenk ik me: “Maar het is me gelukt. Gedurende de rest van de dag lopen ook onze kinders er weer warmpjes bij.”

Zojuist heb ik met veel plezier mijn eerste blog voor Kidsproof geschreven. Mijn naam is Sandy Wijnhoven. Getrouwd en moeder van Benjamin (6) en Julia (4).
Opgegroeid en woonachtig in Wijchen en gestudeerd in Nijmegen.
Maandelijks schrijf ik een blog over mijn leven met twee jonge kinderen. Van de kleinste genietmomenten tot de grootste uitdagingen en alles daar tussenin.


Een warme groet,
Sandy