Bereid je met de kids voor op Pasen met deze leuke paastips!

17 maart 2019
Wij hebben onze meest favoriete zelfmaaktips voor Pasen op een rijtje gezet! Makkelijk, leuk én gezellig, samen met je kids!
Ben je op zoek naar een origineel of creatief knutselidee of inspiratie om iets lekkers te gaan maken met Pasen?

• “1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei!” Eieren horen er helemaal bij met Pasen. Maak eens samen met je kinderen gevulde eieren, smullen!
• Om je huis helemaal in paassferen te maken, kun je een Paastak maken. Zoek samen een mooie tak. De kronkelwilg is een geliefde boom hiervoor. Zet ‘m in een vaas (je kunt  ‘m eerst verven in een leuke kleur, bijvoorbeeld Paasgeel) en hang er allerlei paashangers in. Deze kun je in diverse winkels kopen of natuurlijk zelf maken…
• Teken eens gezichtjes op je eieren. Dat is weer eens wat anders dan eieren verven of met stickers beplakken. Wel handig om ze eerst even te koken.
• Nog niet klaar met knutselen? Maak dan zo’n lief lenteschaapje. Eenvoudig te maken, ook voor de kleintjes en het resultaat is zó lief!• Of wat dacht je van dit schattige paashaasje? Je maakt het van een leeg toiletrolletje en een paar knutselspullen, lekker makkelijk en zó leuk.
•   Eieren verstoppen in de tuin, blijft bij ons favoriet! Verstop voor ieder kind een stuk of 8 paaseitjes (groot en klein, met van die vrolijk gekleurde papiertjes er omheen) in je tuin, op het balkon of in de woonkamer. Probeer ze op plekjes te verstoppen waar je kind(eren) ze kunnen zien, maar liefst niet direct. Voor de wat oudere kinderen is het juist leuk om ze te verstoppen op plekken die niet zo voor de hand liggen. Laat de kinderen zoeken en verzamelen. Reken maar dat je blije gezichtjes zult zien!Meer inspiratie, tips en ideeën vind je in onze Rubriek DIY, bij Pasen.

Veel knutsel- en bakplezier. Fijne paasdagen!
Esther