icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

De herfstvakantie vier je met deze te gekke tips!

12 oktober 2019
Yes, het is herfstvakantie! Wist je dat onze uitagenda bol staat van de leuke uitjes? Wat is er veel te doen en beleven in en om Nijmegen. Wij hebben alvast een aantal supertips voor je op een rijtje gezet. Maak er een mooie vakantie van samen!

NIEUW: Middeleeuws Vernuft
Ontdek in deze interactieve familietentoonstelling in Museum het Valkhof hoe wij ontwikkelingen uit de middeleeuwen nog steeds gebruiken. Smeed een zwaard, leer hoe je een stad verdedigt, schiet met buskruit en meer.
Kinderen t/m 12 jaar gratis

Musical workshop 7+
Ben je gek op musical? Dan is de workshop Vakantiekriebels, op 16 okt. in de Lindenberg, een aanrader! Leer de fijne kneepjes van het musicalvak met leeftijdsgenootjes en aan het einde van de dag is er een optreden voor ouders!
Reserveer snel je plekje!

Ontdek een kasteel
Wat is er weer ontzettend veel te beleven op Kasteel Hernen deze herfstvakantie! Van een middeleeuws festijn tot de Hernense buitendag en het ontdekken van het kasteel in het donker. Zó cool! Weet jij al waar jij naartoe wilt gaan?
Naar alle activiteiten

Aan de slag met fashion!
In het Afrika Museum kun je de nieuwe tentoonstelling Fashion Cities Africa bewonderen. Eén van de leuke activiteiten voor kinderen is dat je een strik mag maken die je kunt dragen als vlinderdas, broche of haarband. Cool!
Leuke creatieve workshop

Kom je griezelen?
In de herfstvakantie wordt Park Tivoli omgetoverd in Halloweensfeer! Kom pompoen snijden en geniet van Tiffi's show. Sluit de week af met de Halloween Party vol entertainment! Zó leuk!
Durf jij het aan?

Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Meld je kind aan als museuminspecteur, vul een inspectie in en maak kans op een VIP museumbezoek mét overnachting.
Meld je aan

Herfstdiertjes
Na een boswandeling komen je kinderen vast thuis met de mooiste herfstschatten, zoals kastanjes, blaadjes en eikels. Maak hiermee de mooiste herfstdiertjes! Schattig, toch?
Herfst DIY-tips

Win kaarten: Familie Expo
Heb je de nieuwe interactieve familie expositie 'Waal Onder' in De Bastei al gezien? Ga o.a. met Karel Kieuw op zoek naar Stekkie de stekelbaars en neem met een 3D-bril een kijkje onder water. Zó tof, wij mogen een gezinskaart verloten!
Mail je ons je reactie?

Yes, we kunnen schaatsen!
Triavium IJsbaan is weer geopend! Haal je schaatsen maar uit het vet en kom je schaatskunsten vertonen! Ook zijn er speciale stick & puck uurtjes én peuter en kleuter uurtjes. Heb je geen schaatsen? Dan kun je ze hier ook huren!
Sportief in de vakantie

Deze leuke tips zijn iets verder weg, maar echte aanraders!

Gruwelijk Lekkere herfst
Ervaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen (en nog steeds) smakelijk bewaren! Is een rottig smaakje Gruwelijk of Lekker? Kom zelf proeven! Bezoek ook de Suikerwerkplaats met de kinderen.
Daar wil ik graag heen!

Zoveel stoere activiteiten
Het Marechausseemuseum heeft deze vakantie een bomvol programma met stoere activiteiten. Je militaire skills testen op het hindernisparcours, sporen tellen, alles leren over forensisch onderzoek in het M-lab, een paspoort maken en meer.
Kom ook en doe mee!

Nog meer herfstvakantie inspiratie

Cinekid festival
Tijdens dit toffe kinderfilmfestival (14 t/m 18 oktober) in LUX kun je de mooiste kinderfilms zien zoals Shaun het Sheep 2 en Kapsalon Romy. Nieuw dit jaar is de Expeditie waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met film en media.
Kinderfilms en activiteiten

7x naar een kasteel
In de Week van het Landschap (12-27 oktober) zijn er in en rondom de 7 kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen heel veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Bezoek samen een mooi kasteel in de herfstvakantie!
Naar de activiteiten

4x wandelen met kinderen 
Vinden jullie het ook zo fijn om lekker de natuur in te gaan met de kids? Er zijn zoveel leuke plekjes in en om Nijmegen waar je kunt wandelen, spelen en lekker genieten van het buiten zijn samen. Wij zetten onze 4 favorieten op een rijtje.
Naar de blog

Klimmen en jumpen 
Op 14 en 15 oktober is het weer zover! Het Kids Klim Event in Beuningen. Je kids kunnen zich hier lekker uitleven op de springkussens, stormbanen, glijbanen en meer. Voor de jongste kids is er een speciale peuterhoek. Ouders gratis!
Kom je ook?

Fijne herfstvakantie!
Groetjes, Esther