Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

18 september 2020
Van 30 september t/m 11 oktober kun je op diverse locaties van de Bibliotheek Gelderland Zuid de wereld van vroeger ontdekken in de boeken van nu. Lees spannende verhalen over ridders, leer hoe kinderen leefden tijdens de oorlog of ontmoet prehistorische dieren. In diverse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn er heel veel leuke activiteiten rondom het Kinderboekenweek thema 'En toen?'. We hebben ze voor je op een rij gezet!
Kinderboekenweek in Bibliotheek Gelderland Zuid
'En wat gebeurde er toen?' Een vraag die je kinderen je vaak zullen stellen. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Grappige kindervoorstellingen

In verschillende bibliotheken zijn er allerlei vrolijke kindervoorstellingen! Zo kun je in Bibliotheek Malden op woensdag 30 september tijdens de voorstelling 'Taai gras' kijken naar het avontuur van Mamu, de kleine mammoet (2,5 - 7 jaar). In Bibliotheek Groesbeek staat op maandag 5 oktober Ruth Bakker op de planken met haar hartverwarmende, grappige en muzikale familievoorstelling Loet bij oma op de pannenkoekenboot (4+). In Theater de Molen in Beuningen vindt op zaterdag 3 oktober de voorstelling Het nieuws van gisteren (6+) plaats, waarin pop-up, projectie en figurentheater op ludieke wijze worden samen gebracht. Om zeker te zijn van een plekje, koop vooraf even je kaartjes online.



In Bibliotheek Huissen vertelt de opa van Goochelaar Jan Sterke verhalen van vroeger (6+). En in Bibliotheek Elst steekt deze grappige goochelaar het beroemde boek van Jules Verne, Een reis om de wereld in 80 dagen (6+), in een nieuw jasje. Koop vooraf je tickets online om verzekerd te zijn van een plekje!



Kinderboeken Carrousel

Stap in de Kinderboeken Carrousel en maak een ritje vol plezier! In kleine groepjes volg je een uitgestippelde route langs diverse activiteiten. Wat dacht je van een creatieve workshop, een verhalenverteller en een kinderboekenquiz? Wie weet win jij met de quiz een leuke prijs!

De Kinderboeken Carrousel draait rondjes op verschillende locaties:
-Bibliotheek De Klif – Oosterhout (30 september)
-Lindenberg Aldenhof (4 oktober)
-Bibliotheek Hatert (6 oktober)
-De Broederij in Lindenholt (11 oktober)
Koop vooraf je tickets om verzekerd te zijn van een plekje!



Boekentip

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger erop. Schrijf je tip op een vlaggetje en hang deze ertussen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van!

Escape room voor gezinnen


Het Regionaal Archief in Nijmegen is in rep en roer: het Gouden Zegel is gestolen! Detective Nora is al gestart met een onderzoek. Ga met je gezin in het kantoor van detective Nora op zoek naar de oplossing! Deze superleuke escape room mag je niet missen!



Mons en Mari op expeditie


Samen met Mons en Mari reis je door de geschiedenis van Nijmegen en hoor je leuke verhalen. De gratis Mons & Mari app, die je in de App Store of Play store kunt downloaden, neemt je mee langs vier verschillende locaties op het Mariënburgplein: Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen.



Kijk voor alle deelnemende bibliotheken met alle kinderactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid. Hier kun je in hun agenda ook precies zien wat het programma per dag is. Naar de website