Wat ga jij doen tijdens de landelijke stakingsdagen?

29 januari 2020
Op 30 en 31 januari is er een landelijke stakingsdag in het onderwijs. Dat betekent voor veel kinderen twee dagen vrij! Wil je lekker een dagje eropuit? Dat komt goed uit! Wij hebben wat toffe tips voor je verzameld. Ook als je een dagje thuis wilt blijven.

Dagje museum


In het Afrika Museum hebben kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) 30 en 31 januari gratis toegang. Kom langs en stap in het fashionlab. Maak van waxprint een eigen strik en kom meer te weten over mode in Afrika. in Van 't Lindenhoutmuseum kun je op 31 januari meedoen aan gratis activiteiten, zoals je verkleden als weesjongen en weesmeisje of een koe melken.

Lekker actief


Hier thuis zijn de boys dol op schaatsen. In Triavium kun je je schaatskunsten vertonen tijdens het vrij schaatsen! Superleuk! In Tivoli's Boscafé kun je op 30 en 31 januari genieten van leuke attracties, speeltoestellen en een hapje eten samen. Of ga lekker wandelen in het bos bij Heumensoord.

Naar de dieren


Bij HARM's Hoeve kun je het boerenleven ervaren en kunnen de kids naar hartenlust buiten spelen op donderdag 30 januari. En heel leuk, je kunt hier ook blijven lunchen. Een uitje naar Kinderboerderij de Goffert is ook altijd leuk om te doen. Naast het bewonderen van alle dieren, kunnen de kids ook lekker spelen in de speeltuin daar. Ook leuk om te combineren met een wandeling in het Goffertpark.

Naar het theater


Wil je lekker naar het theater met je kids? In Theater het Badhuis speelt Kwatta 'Moeders te koop'. Na afloop is er in de foyer ranja en iets lekkers!

Coole workshop


Ooit zelf in een echt ijslab ijsjes gemaakt? Kom dan vrijdag 31 januari naar Onwijs Lekker IJs op het Honigcomplex. Daar kun je zelf je ijsjes gaan maken.

Lekker thuis


Blijf je vandaag liever een dagje thuis na een drukke week? Wil je iets leuks knutselen, een leuk nieuw recept uitproberen of een spelletje doen. Bekijk onze DIY-rubriek voor de leukste tips voor een dagje thuis.

Fijne dag samen!
Groetjes, Esther