Kidsproof blogTerug

Leuke (eropuit) tips voor de stakingsdag!

5 november
Op 6 november is er een landelijke stakingsdag in het onderwijs. Dat betekent voor de kids een dagje vrij! Wil je lekker een dagje eropuit? Dat komt goed uit! Wij hebben wat toffe tips voor je verzameld. Ook als je een dagje thuis wilt blijven.
Dagje museum
In het Afrika Museum hebben kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) 6 november gratis toegang. Ze kunnen meedoen aan een leuke workshop 'maak van waxprint je eigen strik' en natuurlijk is er nog veel meer leuks te beleven in de Fashion Cities Africa tentoonstelling. Of wat dacht je van spelen in het beeldenbos en het buitenmuseum ontdekken?

Lekker actief
Hier thuis zijn de boys dol op schaatsen. In Triavium kun je je schaatskunsten vertonen tijdens het vrij schaatsen! Superleuk! Natuurlijk kun je ook lekker gaan spelen bij de mooie binnenspeeltuin Pret inn. Of ga herfstschatten zoeken tijdens een mooie wandeling in het bos bij Heumensoord.

Naar de dieren
Bij HARM's Hoeve kun je lekker genieten van het boerenleven en kunnen de kids naar hartenlust buiten spelen. En heel leuk, op de stakingsdag kun je tussen 10.00 en 16.00 uur kalfjes knuffelen. Een uitje naar Kinderboerderij de Goffert is ook altijd leuk om te doen. Naast het bewonderen van alle dieren, kunnen de kids ook lekker spelen in de speeltuin daar. Ook leuk om te combineren met een wandeling in het Goffertpark.

Feestelijke opening
Voor de jongste wetenschappers is er op woensdagmiddag de start van InScience filmfestival! In samenwerking met Het Klokhuis wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt, ontmoet je jouw favoriete Klokhuis presentator en gaat het winnende onderzoek van vorig jaar 'Rolstoelles voor kinderen die een rolstoel gebruiken' in première. 6 november 15.00 - 16.30 uur, gratis toegang, vanaf 9 jaar.

Kindercollege
Of ontdek alles over het brein tijdens het kindercollege 'Voelen doen we met onze hersenen' in Bibliotheek Bemmel.

Lekker thuis
Blijf je vandaag liever een dagje thuis na een drukke week? Wil je iets leuks knutselen, een leuk nieuw recept uitproberen of een spelletje doen. Bekijk onze DIY-rubriek voor de leukste tips voor een dagje thuis.

Fijne dag samen!
Groetjes, Esther