Kidsproof blogTerug

Leuke tips voor waterspelletjes

17 juni
Op een lekkere warme dag willen je kinderen niets liever dan met water spelen. Hier vind je leuke tips voor waterspelletjes!
Op een warme dag willen je kinderen vaak niets liever dan spelen met water. In deze blog vol waterpret lees je leuke tips voor een middagje waterplezier! Ook leuk om inspiratie op te doen voor spelletjes die je op je vakantiebestemming kunt gaan doen!

1. De speelgoedautootjes race
Nodig: een paar speelgoedautootjes en een paar waterpistolen. 
Elk kind krijgt een waterpistool en een speelgoedautootje. Je spreekt een startlijn en een finishlijn af. Door met de waterpistool op het speelgoedautootje te spuiten, moet je proberen je het autootje naar de finish te krijgen. Als alternatief zou je ook ballonnen of pingpongballen kunnen gebruiken.

2. Flipper-spel
Nodig: 4 grote emmers, 2 plastic bekers en 2 paar zwemvliezen.
Doe allebei de zwemvliezen aan en je vult 2 emmers met water. Nu moet je de inhoud van de ene emmer overbrengen naar de andere emmer m.b.v. de plastic bekertjes. Maar…met zwemvliezen aan is dat natuurlijk niet zo makkelijk, dus je zult vast wat water morsen. Wie aan het einde van de race het meeste water in de emmer heeft kunnen brengen, heeft gewonnen!

3. Spons doorgeven en sponstikkertje
Nodig: spons en een emmer water
Alle kinderen gaan op hun rug liggen met de benen omhoog. Je maakt een spons goed nat en het eerste kind klemt de spons tussen zijn of haar voeten. Nu geeft hij of zij de spons door naar het volgende kind, dat de spons ook weer met zijn of haar voeten moet pakken. Hilarisch spel, want hier gaat vast niemand helemaal droog uit komen! Wil je hierna nog een tikspel met een spons doen? Dat wordt een lekker natte boel, maar wel lekker koel!

4. Touwtjespringen met water
Nodig: springtouw-plastic bekers met water
Twee kinderen draaien een groot springtouw. De kinderen die 'in moeten springen' doen dit met een plastic beker water (tot de rand toe gevuld) in hun hand. Elke kind moet 3 keer springen. Wie het meeste water in zijn of haar beker over heeft, is de winnaar.

5. Flessenvoetbal
Nodig: voetbal en frisdrankflessen met water
Veel kinderen kennen dit spel wel. Op campings is het ook een spelletje dat je vaak terugziet. Maar natuurlijk kun je dit ook lekker buiten bij je thuis spelen. Elk kind gaat voor 1 met water gevulde plastic frisdrankfles staan. Ga in een cirkel staan als je met meerdere kinderen bent. Met twee kinderen kun je tegenover elkaar gaan staan. Probeer met een voetbal de fles van de ander om te gooien. Zodra jouw fles is omgevallen, ben je af. Je kunt ook afspreken dat je nog doorgaat met het spel en zo snel mogelijk de fles overeind zet als deze is omgevallen. Wie aan het einde van het spel het meeste water nog in de fles heeft zitten, heeft gewonnen.

6. Lepel-met-water-spel
Nodig: grote opscheplepels en 2 emmers met water en 2 lege emmers. 2 emmers water staan aan de ene kant van het parcours, 2 lege emmers staan aan de overkant van het parcours. Nu gaan 2 kinderen de strijd met elkaar aan met elk 1 lepel. Wie het eerste het water uit de ene emmer met de lepel in de andere emmer heeft gekregen, heeft gewonnen.

Of je nu thuis bent, op het strand, aan het zwembad of op de camping, jouw kids zullen genieten van deze spelletjes op een warme zomerdag! Lekker verkoelend en wat zullen ze veel lol hebben! Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, maar hoe leuk is het om deze spelletjes ook samen met papa of mama, opa of oma te spelen?

Fijne zomer!

Groetjes, Esther

Bron: wijzeroverdebasisschool.nl