Op reis in de bieb tijdens de Kinderboekenweek!

23 september 2019
Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober staat het thema 'Reis mee' centraal. In de bibliotheken in en rondom Nijmegen zijn er heel veel leuke voorstellingen en workshops rondom dit thema! We hebben ze even voor je op een rijtje gezet!
Allemaal instappen! Reis mee in een raket, op een piratenschip of in een zeepbel. Het thema Reis mee staat tijdens de Kinderboekenweek centraal in verschillende voorstellingen en workshops in een bieb bij jou in de buurt. Ga je ook mee op reis in bibliotheken in en rondom Nijmegen?

Nijmeegs Kinderboekenfeest op reis
In Nijmegen is er op vier verschillende plekken het ‘Nijmeegs Kinderboekenfeest op reis’. Het is een reizend festival vol letters en taalplezier. In Bibliotheek Hatert kunnen peuters met hun ouders op 2 oktober tussen 9 en 11 uur genieten van speciale peuteractiviteiten. Kom luisteren naar spannende reisverhalen, een mooi knutselwerkje maken of om 9.30 uur kijken naar de voorstelling ‘Loet en de jongen in de zeepbel’ van Ruth Bakker. Een grappige muzikale voorstelling over Loet die op reis gaat in een supergrote zeepbel. Deze voorstelling staat ’s middags om 14.30 uur in Lindenberg Aldenhof op het programma.

Naast Lindenberg Aldenhof op 2 oktober reist dit festival op 9 oktober naar Bibliotheek Oosterhout-De Klif en op 12 oktober naar Vincentius Vereniging in Lindenholt. Op deze drie locaties kunnen kinderen LEGO-robots bouwen, aan de slag als journalist van de Kletskrant of naar een leuke voorstelling, bijvoorbeeld over de beroemde Gruffalo, het vriendelijke monster uit dit gelijknamige bekende prentenboek.

Nijmeegs Kinderboekenfeest

Kindervoorstellingen in de bibliotheken
Naast het Kinderboekenfeest op reis kun je in verschillende vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid leuke jeugdvoorstellingen bezoeken met je kids. Zoals de ‘Piratenprinses’ op 2 oktober in Bibliotheek Groesbeek en op 12 oktober in Bibliotheek Elst. Over een prinses die liever piraat wordt. In Bibliotheek Bemmel kun je op 5 oktober een reis om de wereld in 80 dagen maken. Goochelaar Jan steekt het beroemde boek van Jules Verne in een nieuw, magisch jasje. Op 9 oktober kun je in Bibliotheek Beuningen 'Ga je mee naar de zee?' zien, een vrolijke voorstelling met livemuziek, gemaakt met verschillende instrumenten! Bestel tijdig je tickets.

Goochelaar Jan

Improvisatietheater en krantenworkshop
Voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder is er improvisatietheater waarin je samen verhalen bedenkt en deze naspeelt. Vol energie, fantasie en spelplezier. Niks is te gek. Bij de workshop 'Maak je krant' ga je aan de slag als redactielid van de Kletskrant! Samen met andere kinderen maak je een krant. Je leert interviewen van een echte journalist en gaat de straat op om mensen te interviewen. Of wie weet ga je wel op pad met een fototoestel. En het leuke is dat je ook zelf een exemlaar van de Kletskrant mee naar huis krijgt.

Improvisatietheater

Zwerftocht door de bieb 
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen de bibliotheek op een nieuwe manier leren kennen. Maak een zwerftocht in één van de acht deelnemende vestigingen en leer onderweg van alles over taal. Je komt leuke boeken tegen en maakt allerlei opdrachtjes. Zo ontdek je een hele nieuwe (boeken)wereld.

Zwerftocht door de bieb
Foto: Marcel Krijgsman

Spaaractie wereldbuttons
Door boeken te lenen, een toffe voorstelling te bezoeken tijdens de Kinderboekenweek of mee te doen aan een creatieve workshop verdien je een sticker. De eerste keer krijg je meteen een spaarkaart plus sticker mee. Heb je drie stickers? Lever dan de volle spaarkaart in bij de balie in de bibliotheek en ontvang je eerste wereldbutton! Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Er zijn zes verschillende buttons. Leuk voor op je tas of jas.Kijk voor alle deelnemende bibliotheken met alle leuke kinderactiviteiten tijdens de Kinderboekenweek op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid. Hier kun je in hun agenda ook precies zien wat het programma per dag is.