10x leuk & leerzaam speelgoed voor thuis!

18 maart 2020
Het zijn gekke tijden. Ineens zijn we aan huis gekluisterd en maken we leer- en speelschema’s. De komende weken komt er vást een moment dat je je afvraagt wat je nú weer moet verzinnen om de kinderen bezig te houden Gelukkig kun je online het leukste leerspeelgoed en originele DIY-ideeën bestellen. Natascha, eigenaresse van webshopverzameling Flavourites.nl, geeft tien originele tips!
speelgoed voor thuis
1. Positieve kaartjes
De educatieve webshop van Blijfwijs.nl wordt vast en zeker een van je favoriete webshops de komende weken. Van rekenen en taal tot geschiedenis en aardrijkskunde: hier vind je superveel leuk en slim speelgoed om deze periode door te komen. Eén van de allerleukste items uit deze webshop vind ik de Okidootjes. Dit is een kaartenset die kinderen helpt om te gaan met stressvolle situaties, verandering of tegenslagen. Alles draait om positief denken en doen. Samen komen we er doorheen! Prijs € 11,95.



2. Knutselpakket
Ter afwisseling van de nodige leermomenten moet er natuurlijk ook voldoende ontspanning gezocht worden. Knutselen is dan een goed idee. Zo stimuleer je de creativiteit én je houdt er nog iets leuks aan over! Liefsvancindy.nl heeft ontzettend veel leuke DIY-producten. Neem dit knutselpakket. Het bestaat uit maar liefst 100 items waarmee je eindeloos kunt knutselen. Nu van € 5,95 voor € 5,25.



3. Een half boek
Sowieso is Gezinnig.nl een super adres om juist nu eens rond te neuzen. Hier vind je onder meer de beroemde Kletsboeken en andere handige items voor een leuker en relaxt(er) gezinsleven. Nu viel mijn oog op Het Halve Boek. Dit is een boek met ‘gaten’ waarbij de kinderen zelf het verhaal kunnen afmaken. Een origineel boek dat natuurlijk voor de nodige bijzondere momenten én hilariteit gaat zorgen! Prijs € 14,95.



4. Supertoffe sjoelbak
Deze sjoelbak van Znoet.com is speciaal gemaakt voor kinderen. Maatje mini, gemaakt van FSC-hout, inklapbaar én educatief. Uitgeklapt is de sjoelbak 80x27 centimeter. Zo laat je de kinderen bewegen, spelen én leren tegelijk. Prijs € 59,95.



5. Zoek de balans
Tijd voor de gymles! Bewegen is ontzettend belangrijk voor kinderen. De Wobbel (te koop bij Momokids.be) is hiervoor ideaal. Met een Wobbel kunnen kinderen leuke oefeningen doen waarbij ze onder meer hun evenwicht trainen. Uitgespeeld? Dan is de Wobbel een goede relaxplek. Gemaakt van prachtig beukenhout en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Prijs € 145,-.



6. Do you speak Français oder Deutsch?
Speciaal voor kinderen die al op de middelbare school zitten én voor groep 8’ers is SKUR.eu. Hier vind je superhandige tools waarmee de kinderen leren plannen én op een leuke manier vakken als talen leren. Met het Taalspel leren ze op een leuke manier de basisbeginselen van Engels, Frans of Duits. Er zit ook een QR-code bij die toegang geeft tot een podcast waarbij je de uitspraak hoort. Ook leuk voor jezelf! Prijs € 29,50.



7. Vragenuurtje
Vraag maar, papa’ is een ontzettend leuk spel dat juist nu goed gespeeld kan worden. Het bevat allerlei vragen zoals ‘Wat kunnen grote mensen leren van kinderen’ en ‘Wat was het leukste moment van de week’. Een mooie en bijzondere manier om samen over het Corona-virus te praten en alles wat daarbij komt kijken. Prijs € 15,99.



8. Nostalgische schoolplaten
Ik vond ze sowieso al heel leuk, deze nostalgische posters en schoolplaten van Little & Pure. Maar nu zijn ze éxtra leuk om in huis te halen! Superleuk voor kinderen die net leren tellen en het alfabet leren. De posters zijn dubbelzijdig en eventueel te koop met mooi houten ophangsysteem. Prijs € 14,95.



9. Rondje Europa
Een walhalla voor kinderen is Speelgoedkiki.nl, hier hebben ze zoveel keuze! Ook op het gebied van educatief speelgoed zag ik hier veel leuke tips. Het spel ‘Landen van Europa’ is een aanrader. Spelenderwijs leren ze hiermee de verschillende Europese landen kennen. Prijs € 17,95



10. Mag ik van jou…
Hilarisch en een dierbaar bezit: jouw eigen kwartet. Je maakt het online bij Kwartetcadeau met je lievelingsfoto’s en situaties die voor jouw gezin zo herkenbaar zijn. Verzamel de leukste vakanties of bijzondere momenten en maak er een superleuk spel van! Prijs vanaf € 19,50.



Veel speelplezier! Naar de website