7x leuke speurtochten in regio Nijmegen

13 januari 2022
Wandelen of fietsen saai? Nee, joh! Ga samen met jouw speurneuzen op pad en speur er op los tijdens een leuke speurtocht ( met of zonder smartphone, in de natuur of in de stad)! Geen zin om te wandelen of fietsen? Dan kunnen jullie door middel van een autotour ook nog op pad! Check in deze blog 7 leuke speurtochten tips in regio Nijmegen!
Speurtochten regio Nijmegen

Winterspeurtocht

Deze winter even lekker naar buiten en heerlijk struinen met de kids? Haal dan een gratis winterspeurtocht op bij Oortjeshekken! Er staan leuke vragen en opdrachten op. Lukt het jullie om alle vragen en opdrachten te maken? Lever de speurtocht dan weer in, in ruil voor iets lekkers! 



Hoogwater Escapetocht

Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd heeft een leuke escapetocht voor in de auto! Ga terug in de tijd naar 30 januari 1995 waar het water zo hoog stond dat bij een dijkdoorbraak verschillende dorpen in het land van Maas & Waal onder water kwamen te staan. De Evacueer-de-dieren-tocht is een superleuke tocht voor het hele gezin. 



Smartphone Speurtocht Lotje 

Met deze superleuke speurtocht ga je op zoek naar De Geheime Sleutels van De Duivelsberg! Duik de prachtige natuur in bij De Duivelsberg. Met je smartphone kun je de route van deze leuke tocht volgen. 



Dagtocht Onderwaterfiets

Ook met de fiets kun je heel goed speuren. Zo is er een mooie route door Nijmegen of de Ooij op de onderwaterfiets van Koloon een aanrader! De fietsen kunnen worden opgehaald naast Restaurant In de Kazerne (wel vooraf reserveren). In Nijmegen is er onderweg een leuke speurtocht uitgezet, waarvan je zelf een thema kunt kiezen. In Ooij zijn er verschillende opdrachten te vinden die met succes moeten worden uitgevoerd om het kluisje met de geheime code te openen.  



Wandelspeurtocht

De Pannekoekenbakker Slijk-Ewijk heeft een leuke speur-, puzzel- en alfabettocht! De wandeling met opdrachten duurt ongeveer 1,5 uur. Met het nodige zoekwerk en kennis van het alfabet gaan jullie samen speuren. Je wandelt langs het water naar recreatieterrein Slijk-Ewijk en speeleiland Zandziebar. Heb je ook zin in een lekkere wandeling langs het water? Haal dan deze speurtocht op en ga op pad!



Europad

Ga op pad met een superleuke Europese speurtocht door de binnenstad van Nijmegen! Kunnen jullie de weg door de stad vinden met behulp van een schatkaart? Wanneer alle puzzels zijn opgelost, vind je bij het rode kruisje op de kaart een leuke prijs! Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, maar wellicht met wat hulp van een ouder broertje of zusje ook wel voor jongere leeftijd.

Speuren in de Natuurtuin 

Zin om te speuren in de natuur? Ook in Natuurtuin Goffert kan er heerlijk gespeurd worden. Er zijn hier leuke ontdekopdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden. 

Veel speurplezier!

Groetjes, Esther

Op zoek naar nog meer leuke tips voor uit & thuis? Bekijk onze rubriek lockdowntips.