icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Voorleesdagen in jouw bieb: de leukste tips

16 januari 2018
Voorlezen is altijd een klein feestje én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari) extra aandacht voor voorlezen. Mét superleuke activiteiten voor peuters en kleuters in diverse vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid. Zeker zijn van een plaatsje bij de voorstellingen? Koop vooraf kaartjes voor jou en je kind.
Feestelijke start van de Voorleesdagen
Kom je naar de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in één van de bibliotheken in de regio? Tijdens het voorlees-'ontbijt' op woensdag 24 januari serveren de bibliotheken verhaaltjes. Maar er is ook wat te knabbelen: fruit en letterkoekjes. Kom jij gezellig letters eten en luisteren tijdens het voorleesontbijt? Naar welke bieb ga jij?Tijger is jarig
Op zondag 28 januari speelt Poppentheater de Kletskous drie keer deze leuke, muzikale voorstelling in Bibliotheek de Mariënburg! De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Beckentrup. Reserveer je plaatsen!Lieve Judith speelt
Laat je betoveren door deze muzikale voorlees-voorstelling in Bibliotheek Huissen (27 jan), Beek-Ubbergen (3 feb) en Elst (3 feb). Lieve en Judith brengen de mooiste prentenboeken en verhalen mee en spelen daarbij op de harp. Kom je ook kijken? Waar ga je reserveren?

Pat en Pet
Pat en Pet spelen een vrolijke interactieve voorstelling waarbij geen kind stil kan én hoeft te zitten. Doe en zing mee met de zelfgemaakte liedjes met gitaar. In de voorstelling herken je het prentenboek van het jaar 2018 'Ssst! De tijger slaapt'. Bibliotheek Malden (24 jan), Bibliotheek Groesbeek (31 jan) en Lent, Voorzieningenhart de Ster (2 feb). Reserveer je kaartjes.

Voorleestips
Ben je nog op zoek naar tips voor een verrassend voorleesboek? Bekijk dan eens de tips van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op de site vind je steeds nieuwe aanraders met een korte beschrijving van het boek. Je kunt direct reserveren. Handig en leuk! Kies een mooi voorleesboek.

Activiteiten tussen de boeken
Buiten de voorleesdagen voorgelezen worden tussen de boeken, aansluiten bij het Prentenboekjesfestival (1 april) of kennismaken met biebrobot Robin (10 en 13 april)? Check de jeugdagenda van de bieb voor leuke activiteiten voor peuters, kleuters en kinderen. Daar wil ik ook bij zijn!Word gratis lid van de bieb tijdens de Nationale Voorleesdagen: leuke actie
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari) kunnen kinderen in de bibliotheek tot 7 jaar oud gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de bibliotheek. Hoe leuk is het om in de bieb steeds weer een ander mooi voorleesboek te kunnen halen? Ga naar jouw bieb en word lid!

Naast de leuke activiteiten van de Nationale Voorleesdagen, is er in de bibliotheek nog veel meer te beleven. Kijk op de site van Bibliotheek Gelderland Zuid én van Kidsproof Nijmegen voor een overzicht van alle activiteiten.