Word ook Wijkheld!

11 juni 2023
Samen houden we de buurt schoon! In een schone buurt wordt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte gegooid. Wijkhelden bij Dar zetten zich in voor een schone leefomgeving. En hoe leuk, kinderen verdienen er ook nog een mooi zakcentje mee. Lees er alles over in deze Wijkhelden-special.
Word ook Wijkheld

Waarom Wijkheld worden?

Als Wijkheld ruimen kinderen, onder begeleiding van een volwassene, zwerfafval op in de buurt. Dit is niet alleen goed, maar ook nog eens heel leuk om te doen. Dar zorgt voor een speciale outfit: een veiligheidshesje, een goede knijper, een emmer voor kinderen en speciale zwerfafvalzakken. Klaar voor de opschoonronde!
Lees alle infoZakcentje verdienen

Wijkhelden uit groep 3 t/m 8 krijgen als zij zwerfafval opruimen (maximaal een keer per week) een zakcentje van de gemeente. Hoe tof is dat! Goed bezig voor het milieu en tegelijkertijd een klein zakcentje verdienen. Je kunt Wijkheld worden als je woont in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, Mook of Middelaar.
Ruim zwerfafval opActief en betrokken

Door je in te zetten als Wijkheld en daarmee zwerfafval op te ruimen in de buurt worden jongens en meisjes zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn en zich verantwoordelijk te voelen voor hun leefomgeving.
Meld je ook aan als Wijkheld!Zwerfafval bingo

Je komt allerlei verschillende zwerfafvalsoorten tegen in de wijk. Zwerfafval opruimen wordt nóg leuker met de Zwerfafval bingo. Wie als eerste alle zwerfafvalsoorten heeft afgestreept, is de gelukkige winnaar.
Download de bingoWijkhelden Speurtocht

Neem een zwerfafvalzak, emmer en knijper mee en start met de spannende Wijkhelden Speurtocht. Terwijl kinderen zwerfafval opruimen, leren ze meer over zwerfafval. Download, print en neem mee tijdens de opschoonronde.  NieuwsgierigIn iedereen schuilt een Wijkheld. Ook in jouw kind!

Samen buiten zijn met vriendjes en vriendinnetjes, zwerfafval opruimen en er ook nog een zakcentje mee verdienen. Goed én leuk om te doen! Handig om te weten: je kunt je ook als team Wijkhelden inschrijven (1 begeleider en max. 5 kinderen).
Wijkheld worden


Klik door via de roze button en lees alle informatie over de Wijkhelden bij Dar. Naar de website