icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Ontdek Africa FashionTerug naar het overzicht

Afrika Museum

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Openingstijden 12 t/m 27 oktober
Klik voor actuele openingstijden door naar de site.
Prijs Klik voor entree tarieven door naar de site. De activiteiten zijn gratis.
Duik in de herfstvakantie in de wereld van African Fashion in het Afrika Museum!
De tentoonstelling Fashion Cities Africa in het Afrika Museum onthult de bruisende en veelzeggende modescenes in Casablanca, Johannesburg, Nairobo en Lagos. In de herfstvakantie zijn er rond Fashion Cities Africa extra activiteiten. De activiteiten zijn tussen 12 en 16 uur op diverse locaties in museum.

Fashionlab (vanaf 6 jaar)
Door middel van kleding, muziek of Instagram foto’s kun je laten zien wie je bent of wilt zijn. Samen met de museumdocent ga je de tentoonstelling Fashion Cities Africa bekijken. Je ontdekt hoe ontwerpers uit steden in verschillende Afrikaanse landen door middel van mode een boodschap vertellen. Daarna ga je zelf aan de slag. In het Fashionlab ben je je eigen stylist en stel je jouw unieke outfit samen om je identiteit of boodschap uit te drukken. Doe daarna de fotoshoot, je krijgt de afdruk meteen mee. 

Strik erom  (vanaf 6 jaar)
Accessoires zijn er in allerlei vormen en maten en ze zijn op tal van manieren te dragen. Een accessoire fleurt jouw outfit op en laat je er steeds anders uitzien. Tijdens deze activiteit maak je een strik die je kunt dragen als vlinderdas, broche of haarband. Er is keuze uit diverse stoffen, waaronder ook de bekende Afrikaanse waxprints, de kleurrijke stof met printjes.

Rondleiding (vanaf 8 jaar)
Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In deze rondleiding ontdek je de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 15 lokale creatives.

Natuurlijk is er voor de jongere kids ook van alles te beleven, zoals het kinderbeelden bos in het buitenmuseum. En buiten kun je ook de Afrikaanse dorpen bewonderen.

Klik voor meer informatie over alle activiteiten via de roze button door naar de site.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs