Zomer in je Bol BingoTerug naar het overzicht

Een supertof bingospel met verschillende challenges over boeken en lezen van Bibliotheek Gelderland Zuid!
Tijdens de zomervakantie blijkt de leesvaardigheid van kinderen vaak terug te vallen. Daarom stimuleert de Bibliotheek Gelderland Zuid kinderen om ook tijdens de zomer door te lezen.

Van 13 juli tot en met 23 augustus kunnen ze meedoen met de ‘Zomer in je Bol Bingo’: een bingospel met verschillende challenges die te maken hebben met boeken en lezen.

Er zitten opdrachten in als: ‘speel een verhaal uit een boek na’, ‘lees samen met je vader of moeder hun favoriete jeugdboek’ of ‘ontwerp je eigen bibliotheekpas’. De challenges kunnen kinderen afstrepen op de bingokaart.

Er zijn twee verschillende bingokaarten: voor kinderen van 4-6 jaar en 7-12 jaar.

De bingokaart is verkrijgbaar bij de balie in de bibliotheken. Ook wordt een groot aantal bingokaarten verspreid via basisscholen in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Als er voldoende challenges op de bingokaart zijn uitgevoerd en afgestreept, kunnen kinderen met hun bingokaart een zomerse prijs ophalen in de bieb.

Leuk om te weten...voor fans van de BiebBoys is er goed nieuws: Kees en Joran komen deze zomer terug. Er zijn  zes nieuwe afleveringen opgenomen voor de ‘Zomer in je Bol Bingo’. Hierin dagen ze kinderen van zeven jaar en ouder uit om bijzondere opdrachten te doen. De afleveringen van de BiebBoys zijn vanaf 13 juli te zien via de actiesite: www.obgz.nl/bingo. Hier kun je ook de bingokaarten als pdf-bestand downloaden.

Klik voor meer info via de roze button gelijk door naar de site.

Kijk ook eens in onze uitagenda voor alle leuke activiteiten per dag in de zomervakantie.

Bibliotheek De Mariënburg

Mariënburg 29
6511 PS Nijmegen
Openingstijden 13 juli t/m 23 augustus Prijs Gratis deelname Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL