icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Herfstvakantie in de BasteiTerug naar het overzicht

De Bastei centrum voor natuur en cultuurhistorie

Gerard Noodstraat 121
6511 ST Nijmegen
Openingstijden Dagelijks Geopend: 10.00 - 17.00 uur.
De expositie ´Waal Onder´ is te zien t/m 31 januari 2020.
Klik voor actuele data en tijden voor de herfstvakantie activiteiten door naar de site.
Prijs 4 t/m 15 jaar: €5,- | Vanaf 15 jaar: €8,-
Beleef de familie expositie 'Waal Onder' bij De Bastei! Mét superleuke activiteiten!
Ken je de nieuwe sfeervolle interactieve familietentoonstelling Waal Onder in De Bastei over het onderwaterleven in de rivier de Waal al? Zin om in de Waal te kijken om te zien wat daar allemaal leeft? En dat zonder nat te worden? Kom dan in de herfstvakantie naar de Bastei. Daar kun je van alles gaan doen en leren over het onderwaterleven in de Waal.

Op zoek naar de stekelbaars
Zo neemt Karel Kieuw, dé viskundige, je mee op een wel heel bijzondere onderwaterreis in de tentoonstelling ‘Waal Onder’. Help Karel mee zoeken naar een wel heel bijzonder visje, Stekkie de Stekelbaars. Deze is verdwenen, maar zonder hem is de tentoonstelling niet compleet. Tijdens de zoektocht kom je in allerlei spannende plekjes in De Bastei.

Naar de Stadswaard
Voor de kids die niet bang zijn om vies te worden is er een vissenspeurtocht in de Stadwaard, vlak bij De Bastei. Ga aan de slag met bijzondere zaken die je vindt op het Waalstrand.

Klimaatshow
De bollebozen onder ons kunnen alles leren over het klimaat. Hoe jij dat een handje kunt helpen, ontdek je tijdens de Klimaatshow!

Bastei Academie
Of laat je inspireren door ‘Waal Onder’ en maak in de Bastei Academie je eigen onderwaterwereld. De mooiste creatie zal een wel heel bijzondere prijs winnen. Namelijk een privérondleiding door niemand minder dan Karel Kieuw!

Waal Experience
De Bastei heeft voor ‘Waal Onder’ een unieke VR-beleving ontwikkeld: de Waal Experience! Met een 3D-bril kun je een kijkje onder water nemen en zo zelf ervaren hoe het is om als trekvis naar de zee te zwemmen. Welke hindernissen kom je onderweg tegen?

Ook een kijkje nemen bij deze Expositie? Klik voor meer informatie over data en tijden van de diverse activiteiten op de roze websitebutton.

Tip: De lekkerste en meest Kidsproof restaurantjes in en om Nijmegen vind je in de categorie ´Uit Eten´.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs