icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Cinekid kinderfilmfestivalTerug naar het overzicht

LUX Nijmegen

Mariënburg 38-39
6511 PS Nijmegen
Openingstijden 14 t/m 18 oktober
Voor tijden, klik op de roze websitebutton.
Prijs Klik op de roze button voor de actuele tarieven.
Mooie kinderfilms, workshops en een toffe expeditie in de multimediaspeeltuin bij LUX Nijmegen!
De herfstvakantie komt er weer aan en dat vier je met kinderfilmfestival Cinekid (14 t/m 18 oktober)! Films kijken, gamen, spelen, ervaren en beleven. Bekijk de mooiste films en kom spelen in de gigantische multimediaspeeltuin bij LUX Nijmegen waarin kids op expeditie gaan door de wereld van film en media..

De Expeditie is nieuw dit jaar! Op allerlei plekken in LUX staan bijzondere installaties of opdrachten die kinderen spelenderwijs kennis laten maken met film en media. Kinderen krijgen een festivalbandje en stempelkaart, en gaan vervolgens op ‘expeditie’. Een greep uit de activiteiten zijn bijvoorbeeld een Game-Zone, een lab met onderzoekjes of interviewen voor een green screen. Alleen met een volle stempelkaart kan de schatkist geopend worden, om een presentje te bemachtigen.

Tien verschillende kinderfilms
Zoals Kapsalon Romy, over een meisje die haar oma ziet worstelen met Alzheimer, De club van lelijke kinderen, een avonturenfilm waarin ‘lelijke’ kinderen voor hun vrijheid moeten vechten, en Shaun het schaap 2, waarbij het welbekende schaap op ruimtereis gaat. Er is voor iedere leeftijdsklasse wat wils; de films zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

Ook zijn er verschillende workshops en speciale programma’s. Zo kunnen kinderen bij de Openhartig met Oma-middag hun oma in het zonnetje zetten. Omdat er tijdens het festival twee ruimtefilms draaien, vertelt een sterrenkundige van de Radboud Universiteit tijdens een kindercollege hoe het heelal in elkaar steekt. Ook is er een animatieworkshop, waarbij kinderen met klei zelf een animatiefilmpje kunnen maken.

Meer weten over dit leuke festival? Klik dan op de roze websitebutton.

Blijf op de hoogte van alle herfstvakantie activiteiten en volg onze Facebook pagina!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs