Middeleeuws VernuftTerug naar het overzicht

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Openingstijden Vanaf 11 oktober 2019 t/m 10 mei 2020 Prijs Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
Ontdek in deze interactieve familietentoonstelling in Museum het Valkhof alles over de middeleeuwen!
Koningen, stoere ridders, mooie jonkvrouwen, schurken, kastelen en smerige steden kom je tegen in  films en tv-series over de middeleeuwen, in boeken en sprookjes. Maar hoe leefden mensen echt 1000 jaar geleden? Wat weten de wetenschappers ervan? En wat vertellen de originele voorwerpen uit de middeleeuwen ons?

Je vindt hier 35 hands-on stations en talloze originele voorwerpen. Al deze objecten onthullen verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden en net zoals jij en ik op zoek zijn naar de beste en betere manieren van leven.

In de tentoonstelling Middeleeuws Vernuft ontdek je dat wij de ontwikkelingen uit de middeleeuwen vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Leer hoe je een stad verdedigt. Bouw grote kastelen zoals we die vandaag de dag nog kennen. Smeed een zwaard, schiet met buskruit, dans de blaren op je voeten en kleed je volgens middeleeuwse mode.

Theatervoorstelling en Koning gezocht
Kom naar de familietheatervoorstelling De uitvinders van de middeleeuwen van Susanne Roos | theatergroep Fien of kraak de code tijdens Koning gezocht! Lukt het jou het zwaard van Arthur uit de steen te trekken? Houd de site van Museum het Valkhof in de gaten voor actuele data.

Middeleeuws vernuft – een interactieve familietentoonstelling is te zien vanaf vrijdag 11 oktober 2019 in Museum Het Valkhof. Combineer dit met een bezoek aan de Sint Nicolaaskapel (in het Valkhofpark), één van de oudste gebouwen uit de middeleeuwen in Nederland.

Handig om te weten: kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie en om te zien welke activiteiten er allemaal te doen zijn!

Tip: Ben jij Romein of Kunstenaar in de dop? Vier dan je feestje bij Museum Het Valkhof.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs